Migrén piercing: az ékszer, ami enyhítheti a kínzó tüneteket

Forrás: Shutterstock -
fejfájás megoldás migrén testékszer ékszer piercing
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fejfájás manapság népbetegségnek számít: Magyarországon legalább egymillió ember küzd vele. Bár rengeteg féle fejfájás létezik, a migrén piercing a fejfájás minden típusánál megoldást jelenthet, ráadásul gyerekeknél is alkalmazható. Ha téged is kínoznak a fejgörcsök, olvasd végig cikkünket, hiszen lehet, hogy ez a pár perces procedúra az egész életedet megváltoztatja.

A fül akupunktúrás pontjait már az ősi Kínában is ismerték. Ezeknek a pontoknak a masszírozásával pozitívan befolyásolható a testi és szellemi egészség, így előszeretettel alkalmazzák manapság is.

A migrén piercing is ezen, az ősi kínai akupunktúrás gyógyászaton alapszik: a testékszer a vagus idegre fejt ki folyamatos nyomást, ezzel segítve a migrén csillapítását.

Az akupunktúra az energiák körül forog, és a szervezet energiaáramlásával foglalkozik. Az energiának két oldala van, a jin és a jang. A jin a negatív oldal, a jang pedig a pozitív oldal megtestesítője. Ezek az ellentétek egytől egyig mindenkiben jelen vannak, és ideális esetben kiegyensúlyozzák egymást. Ha ez létrejön, a csí akadálytalanul áramlik a testben. Tünetek abban az esetben jelentkeznek, ha valami útját állja az energiának, vagy valahol energiahiány lép fel, ekkor alkalmaznak sok esetben akupunktúrát.
A fül és fejbőr akupunktúra valójában reflexzóna kezelés. A fülakupunktúra főként a stresszel összefüggő pszichológiai problémák, például a fejfájás, a nyak-és hátfájás kezelésére alkalmas, a legtöbben legalábbis erre használják ezt a módszert. Most pedig térjünk vissza a feljebb említett migrén piercingre, amely valójában az akupunktúra továbbfejlesztett változata.
Aki migrénnel küzd, pontosan tudja, hogy ez sokkal több, mint egy általános fejfájás. A migrén tünetei a zavart tudatállapottól kezdve a látászavaron át egészen a hányásig sokfélék lehetnek.

Aki migrénnel küzd, pontosan tudja, hogy ez sokkal több, mint egy általános fejfájás Forrás: Shutterstock

Bár a migrén leküzdésének leghatékonyabb módja az életmódváltás, a rendszeres étkezés, megfelelő folyadékbevitel és a fájdalomcsillapító szedése, a migrén (vagy daith) piercing segíthet elviselhetővé tenni a kellemetlen tüneteket.

A daith piercing egy, a fül belső kagylójában, a porcban elhelyezett testékszer, amely ugyanazon az elven működik, mint az akupunktúra. Egyrészt stimulálja a bőr alatt található idegeket és izmokat, másrészt endorfint szabadít fel, ami csökkenti a fájdalmat. Sokak szerint túlzás lenne rögtön gyógymódként tekinteni a speciális testékszerre, mégis egyre többen vannak, akiknek az életét gyökeresen megváltoztatta a speciális helyre szúrt piercing. A testékszer előnye az akupunktúrás kezeléssel szemben, hogy folyamatos nyomást gyakorol a megfelelő részre, ráadásul trendi is. Timi egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy ad egy esélyt a daith piercingnek.

„Tavaly tavasszal döntöttem el, hogy ez így nem mehet tovább.

A migrénem megkeserítette a mindennapjaim, volt, hogy annyira durva fejfájás gyötört, hogy képtelen voltam felkelni az ágyból. Voltak napok, amikor enni sem tudtam a hányingertől, így a migrén hamar a munkám és az életminőségem rovására ment.

A daith piercing egy, a fül belső kagylójában, a porcban elhelyezett testékszer, amely ugyanazon az elven működik, mint az akupunktúra Forrás: Shutterstock

Számtalan orvosnál jártam, mindegyik ugyanazt fújta, életmódváltás, kevesebb stressz, sok alvás. Jártam vérvételen is, ami kimutatta, hogy a hormonháztartásom rendben van, így maradt a gyógyszeres kezelés. Szinte függővé váltam, és hiába voltam még csak 22, alig volt olyan nap, amit gyógyszer nélkül végig tudtam csinálni(...) Egyszer összeültünk a barátaimmal bográcsozni, és eljött az egyik pesti barátunk kolléganője is. Hamar kiderült, hogy ő is migrénnel küzd, így jókat derültünk ezen az egyébként cseppet sem vicces nyavalyánkon, aztán mutatott egy cikket és egy csomó beszámolót a daith piercingről. Mondta, hogy régóta gondolkodik rajta, de neki néha jobb, néha rosszabb, és amúgy is tűiszonya van, nekem viszont rögtön felcsillant a szemem. Megbeszéltük, hogy visszatérünk még a témára, mutatott egy honlapot, ahol csak Shenmen és daith piercingek belövésével foglalkoznak, és én a buli utáni napon beleástam magam a témába. Pár nappal később kértem egy időpontot(...)

Életem legjobb döntése volt, hogy elmentem és beszúrattam a migrén piercinget. A fejfájásom csak havonta párszor jelentkezik, és van, hogy egy sima fájdalomcsillapító is elmulasztja a kellemetlen tüneteket. Előtte volt, hogy naponta 3-4 gyógyszert is bevettem. Hálás vagyok nekik, és nagyon örülök, hogy adtam egy esélyt ennek a "gyógymódnak".Nekem bevált, de fontos hozzátennem, hogy én az elejétől kezdve hittem benne, és nagyon akartam, hogy működjön(...)"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.