Szinetár Dóra kisfiáról vallott: "Benji teljesen egészséges, normális gyerek"

Forrás: Szinetár Dóra/Instagram -
betegség kisfiú család egészség Szinetár Dóra Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinetár Dóra őszintén válaszolt a rajongói kérdésekre Instagramon indított élő bejelentkezésében. A színésznő Down-szindrómával született kisfiára is kitért.

„A fiad teljes életet tud majd élni? Remélem!"

- szegezték a kérdést Szinetár Dórának.

"Azt, hogy egy két és fél éves gyerek, amikor felnő, milyen életet fog élni, minden gyerek esetében csak a Jóisten tudja, de esélye ugyanannyi van rá, mint bármelyik ennyi idős gyereknek. Ebben biztos vagyok! – kezdte válaszát a színésznő.

Dóra elmondta, hogy Benji nagyon jól érzi magát, csupán úgy született, hogy lazák az izületei és az izmai, emiatt lassabban tanult meg járni, mint az átlag. A büszke anyuka elmondása szerint ma már ennek nyoma sincs: ha kell, Benji a plafonra is felmászik, rohangál a kertben, beszél, egyedül eszik, és tökéletesen ki tudja fejezni magát.

"Teljesen egészséges, normális gyerek, akinek van a fiókban egy Down-szindrómás papírja. Ez a papír az egyetlen dolog, ami problémát okozott, illetve az emberek, akik tudnak erről a papírról, és emiatt mindenféle kellemetlen dolgokat mondanak, írnak néha, ami rémisztő és dühítő...Ettől tényleg sírógörcsöt kaptam, de a gyerekre soha nem mondtak semmit, amitől sírva kellett volna fakadni.

– mondta a színésznő, majd hozzátette, hogy nagyon várja a pillanatot, amikor Benji elmond majd egy verset, vagy csinál valami fantasztikus fizikai teljesítéményt.

Levideózom majd, a végén pedig befordul a kamerába, és mutat egy fityiszt azoknak, akik kételkedtek benne, hogy Down-szindrómás papírral lehet-e teljes életet élni... Hát lehet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.