Szinetár Dóra őszintén válaszolt a rajongói kérdésekre Instagramon indított élő bejelentkezésében. A színésznő Down-szindrómával született kisfiára is kitért.

„A fiad teljes életet tud majd élni? Remélem!"

szegezték a kérdést Szinetár Dórának.

"Azt, hogy egy két és fél éves gyerek, amikor felnő, milyen életet fog élni, minden gyerek esetében csak a Jóisten tudja, de esélye ugyanannyi van rá, mint bármelyik ennyi idős gyereknek. Ebben biztos vagyok! – kezdte válaszát a színésznő.

Dóra elmondta, hogy Benji nagyon jól érzi magát, csupán úgy született, hogy lazák az izületei és az izmai, emiatt lassabban tanult meg járni, mint az átlag. A büszke anyuka elmondása szerint ma már ennek nyoma sincs: ha kell, Benji a plafonra is felmászik, rohangál a kertben, beszél, egyedül eszik, és tökéletesen ki tudja fejezni magát.

"Teljesen egészséges, normális gyerek, akinek van a fiókban egy Down-szindrómás papírja. Ez a papír az egyetlen dolog, ami problémát okozott, illetve az emberek, akik tudnak erről a papírról, és emiatt mindenféle kellemetlen dolgokat mondanak, írnak néha, ami rémisztő és dühítő...Ettől tényleg sírógörcsöt kaptam, de a gyerekre soha nem mondtak semmit, amitől sírva kellett volna fakadni.

– mondta a színésznő, majd hozzátette, hogy nagyon várja a pillanatot, amikor Benji elmond majd egy verset, vagy csinál valami fantasztikus fizikai teljesítéményt.

Levideózom majd, a végén pedig befordul a kamerába, és mutat egy fityiszt azoknak, akik kételkedtek benne, hogy Down-szindrómás papírral lehet-e teljes életet élni... Hát lehet!