Kiderült, hogy milyen hatással van a mentális egészségünkre a koronavírus

Forrás: Shutterstock -
világháború mentális egészség koronavírus pszichiáter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vezető brit pszichiáter, Dr. Adrian James szerint a világháború óta nem volt ekkora nyomásnak kitéve az ember mentális egészsége, amelynek évek múltán fogjuk majd érezni a következményeit.

Dr. Adrian James, a Royal College of Psychiatrists elnöke szerint a világháború óta nem élt ekkora csapást az emberiség, mint amilyen a koronavírus, aminek jócskán lesz következménye az elkövetkezendő években.

"Ennek nagyon súlyos következményei lesznek. Ez talán a legnagyobb csapás a mentális egészségünket tekintve a második világháború óta"

- nyilatkozta a pszichiáter.

Egy brit pszichiáter szerint évekbe is telhet, mire az emberiség feldolgozza a koronavírus miatt kialakult érzelmi labilitást és szorongást Forrás: Thinkstock

Az orvos elsősorban a britek helyszete alapján vont le következtéteseket, akik nagyon megszenvedték, hogy karácsonykor el voltak szakítva a szeretteiktől.

A brit Centre of Mental Health nevű központ felmérései szerint

a britek közel 66 milliós lakosságából nagyjából 10 milliónak professzionális segítségre lesz szüksége a krízist követően, hogy lelkileg is felépüljenek - köztük 1,5 millió gyermeknek is

- írja a The Sun.

Bár a vakcina és a különféle óvintézkedések megoldást nyújthatnak a járvány terjedésének megállítására, az emberek mentális egészség helyreállítására sokkal több időre lesz szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.