Ez az évtizedek óta használt szer csökkenti a súlyos lefolyású Covid esélyét és gyorsítja a gyógyulást

asztma koronavírus gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy legújabb tanulmány szerint az asztma kezelésére már régóta használt szer, a Budesonide segíthet a koronavírus legyőzésében.

Angol orvosok Oxfordshire-ben azt vizsgálták, hogy miként hat az asztma kezelésére már régóta használt szert, a Budesonide a koronavírus esetében. A tanulmány szerint ez a régóta használatban levő szer csökkenti a súlyos lefolyású Covid esélyét, és lerövidíti a gyógyulás idejét is - jelent meg a Lancet című szaklapban.

A Budesonide napi kétszeri belélegzése gyorsította a gyógyulást. Forrás: https://www.tudokozpont.hu/asztma

Arra jöttek rá, hogy az asztma kezelésére már régóta használt szer, a Budesonide napi kétszeri belélegzése gyorsította a gyógyulást és segített abban, hogy az enyhe koronavírusban szenvedők állapota nem súlyosbodott.

Szintén angol orvosok ismerték fel korábban azt is, hogy egy másik hasonló hatásmechanizmusú szer, a dexamethasone szájon át vagy intravénásan adva növeli a súlyos Covidban szenvedő, tehát oxigénkezelésre szoruló betegek túlélési esélyeit. Valamint a kevésbé ismert, növényi alapú antivirális szer, a thapsigargin is nagyon hatékonynak bizonyul a koronavírus és az influenzavírus ellen is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.