Müller Cecília elmondta, mit kell tenni, ha valaki nem tud megjelenni a második oltáson

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
második oltás védőoltás Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs szerdai online sajtótájékoztatóján Müller Cecília válaszolt arra a kérdésre, hogy mit tegyen az, aki nem tud megjelenni a második oltáson.

Müller Cecília kiemelte, hogy aki nem tud megjelenni a második oltáson, az tud másik időpontot foglalni, de jelezze, hogy nem jelenik meg. Azt már Szlávik János is elmondta korábban, hogy bár az első oltás is ad valamennyi védettséget, nagyon fontos, hogy az emberek beadassák maguknak a második védőoltást is, hisz ezáltal alakul ki a 90%-os védettség.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Müller Cecília mindenkit arra bíztat, hogy regisztráljon a Covid-19 elleni vakcina valamelyikére, hisz így tudjuk legeredményesebben felvenni a koronavírussal a harcot. Szerencsére eddig egyetlen egy olyan beteget sem regisztráltak, akiben kimutatható lenne az indiai mutáns vírus. Ugyanakkor kiemelte, hogy bármikor megjelenhet.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.