Még mindig nem figyelünk eléggé a megfelelő vízfogyasztásra, nem tudatosak a magyarok

Forrás: Pexels -
folyadékbevitel Több mint testőr egészség vízfogyasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valamiről nem lehet eleget beszélni, az a vízivás fontossága, mert statisztikailag még mindig kevés folyadékot fogyasztunk, pedig a vízivás testünk működésének, az életfunkciók normál működésének az egyik alapja.

Sokan nem is gondolják, hogy mennyire fontos a vízivás, pedig ha erre jobban odafigyelnénk, akkor sokkal egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életet élhetnénk. Egy kutatás szerint a magyarok egyáltalán nem tudatosak, a lakosság több mint fele nem is tudja, hogy mennyi vizet iszik, nem követi. Ráadásul 6 százalékuk saját bevallása szerint nem is iszik vizet. A szülőknek csak a kétharmada figyel a gyermeke folyadékbevitelére, ezt is csak 18 éves koráig teszi.
Pangl-Szarka Dorottya szerint ezen sürgősen változtatni kellene, hiszen egy fiatal szervezetnek sokszor több vízre lenne szükséges, mint egy felnőttnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.