Rusvai Miklós elárulta, ártalmas-e a harmadik oltás: ezt mondja a virológus

negyedik hullám covid oltás covid oltás Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós virológus szerint a harmadik oltás senkinek sem árt, sőt segíthet felfrissíteni az immunrendszer memóriáját. A szervezetünk így hatékonyan veszi fel a harcot a Coviddal szemben és az emlékeztető dózissal a negyedik hullám végéig biztonságban leszünk.

A szakember szerint a védettséget biztosító antitestek száma az oltás felvételét követő harmadik hétben éri el a legmagasabb szintet, hat hónap elteltével azonban a védőérték alá csökkennek. A virológus arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy a harmadik oltás hatására a szervezetünk újra eredményesen fogja termelni az ellenanyagot a koronavírussal szemben.

Forrás: YouTube

Rusvai Miklós a Magyar Nemzetnek adott interjújában hozzátette, hogy nem azért van szükség a harmadik oltásra, mert a szervezetünk elfelejtette volna, hogyan kell védekezni. Az immunmemória ugyanis úgy működik, hogy a fertőzés megjelenése hozza működésbe az antitestek termelését, amihez viszont 4-5 napra is szükség lehet. Ha beadatjuk a harmadik oltást, akkor a szervezetünkben már elő lesz állítva a szükséges antitest-mennyiség a vírus gyors legyőzéséhez.

A virológus még kihangsúlyozta: a SARS-CoV-2 vírusfertőzéstől nem félni kell, hanem fel kell készülni rá, vagyis időben beoltatni magunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.