Horrordiagnózis: egyszerre lett covidos és HIV-fertőzött egy olasz férfi, aki elkapta a majomhimlőt is

Forrás: Shutterstock -
diagnózis horrordiagnózis covid majomhimlő koronavírus HIV fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi esetről számolt be a külföldi sajtó. Egy, a nyaralásából hazatért olasz férfinél három különböző betegséget is kimutattak, amelyek egyenként is komoly megterhelést jelenthetnek a szervezet számára.

Az eset még júliusban történt. Ekkor tért haza spanyolországi nyaralásából az a 36 éves olasz férfi, akin először a covidra utaló tünetek jelentkeztek. Lázas lett, fájni kezdett a torka és fáradtságra panaszkodott. Elvégezték rajta a koronavírustesztet, amely pozitív eredményt hozott. A férfin másnap megjelentek a majomhimlőre jellemző kiütések és hólyagok.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az idő közben kórházba került férfin elvégeztek egy átfogó, nemi betegségeket vizsgáló tesztet is, melynek során kiderült, hogy HIV-fertőzött lett. A betegséget vélhetően a nyaralás során szedte össze, ugyanis a kartonja alapján tavaly még nem volt jelen benne a fertőzést okozó vírus. Arról egyelőre nincs adat, hogy a különféle vírusos betegségek egyidejű megjelenése hogyan hat a szervezetre, a férfi állapotára – írja a HVG az Independent cikke nyomán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.