Nem mindennapi esetről számolt be a külföldi sajtó. Egy, a nyaralásából hazatért olasz férfinél három különböző betegséget is kimutattak, amelyek egyenként is komoly megterhelést jelenthetnek a szervezet számára.

Az eset még júliusban történt. Ekkor tért haza spanyolországi nyaralásából az a 36 éves olasz férfi, akin először a covidra utaló tünetek jelentkeztek. Lázas lett, fájni kezdett a torka és fáradtságra panaszkodott. Elvégezték rajta a koronavírustesztet, amely pozitív eredményt hozott. A férfin másnap megjelentek a majomhimlőre jellemző kiütések és hólyagok.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az idő közben kórházba került férfin elvégeztek egy átfogó, nemi betegségeket vizsgáló tesztet is, melynek során kiderült, hogy HIV-fertőzött lett. A betegséget vélhetően a nyaralás során szedte össze, ugyanis a kartonja alapján tavaly még nem volt jelen benne a fertőzést okozó vírus. Arról egyelőre nincs adat, hogy a különféle vírusos betegségek egyidejű megjelenése hogyan hat a szervezetre, a férfi állapotára – írja a HVG az Independent cikke nyomán.