A már ismert Covid-tünetek mellett két újabb panasz is egyre gyakoribb a betegek között - figyelmeztetett dr. Mangó Gabriella.

A gyöngyösi háziorvos a közösségi oldalán tett említést a két újabb tünetről, ami a covid-betegeknél jelentkezik mostanában.

Két újabb tünet jelentkezik a covid-betegeknélForrás: https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/rekedtseg-az-omikron-varians-elso-tunete-is-lehet


"A covid lezajlása hullámzó: jobban vagy, mosott zokni, jobban vagy, rohadt nád. Kelés, fekvés, láz, hőemelkedés váltakozva jelentkezik a betegség alatt. Az éjszakai izomgörcsök mindkét alsó végtagban és az arcüregi gyulladások belobbanása is gyakori a betegeknél. Mindezt hasmenés, köhögés, esetleg hányás tarkíthatja. A fent említett tünetek mellett jellemző még a fáradtság, az izomfájdalom, az orrdugulás, az orrfolyás, és nem utolsósorban a torok- és fejfájás"
- írta posztjában a doktornő.

Dr. Szlávik János szerint az akár nyári allergiával összetéveszthető tünetekkel jelentkező, jelenleg domináns variáns mellett ott vannak a korábbi mutációk is. Az új, enyhe tünetekkel jelentkező variáns, bár sokkal fertőzőbb, mint elődei, a kórházakban jelenleg kevesebben vannak lélegeztetőgépen, és nem nő a tüdőgyulladásos betegek száma sem.