Galambos Lajos a hétvégén megtartotta börtönbe vonulása előtti utolsó koncertjét. A Bors munkatársait kérte meg, hogy kísérjék el.

Lajcsi többször is levegő után kapkodott a koncerten, sokszor hátat kellett fordítania a közönségének. A nemrég diagnosztizált COPD (tüdőtágulat) betegsége komoly légszomj formájában tört rá egy-egy nóta előadása után. 

Galambos Lajos oxigénpalackot is vitt utolsó koncertjéreForrás: --

"A betegségem egy dolog, de a közönség nem azért jött el, hogy amolyan katasztrófaturistaként azt lessék, mikor kap el egy fulladásos roham, vagy mikor kezdek el köhögni a mikrofonba. Ők mulatni jöttek és azért, hogy engem halljanak trombitálni és énekelni. Tartottam magam, de voltak pillanatok, amikor hátat kellett fordítanom a sokadalomnak, mert éreztem, hogy fogy a levegőm. Csak az a tudat nyugtatott meg ilyenkor, hogy sokan vannak körülöttem, akik azonnal segítséget hívhatnak, ha baj van. És a kocsi csomagtartójában ott lapult egy oxigénpalack, amit a zenésztársaim bármikor behozhattak volna, ha úgy látják, szükségem van rá. Az a helyzet, hogy én palack nélkül már nem megyek sehová..." - mondta Galambos Lajos.