2 súlyos ok, amiért soha ne használd a telefonodat a vécén ülve

Forrás: 123rf.com -
vécé baktérium aranyér telefonhasználat végbélsüllyedés
Sosincs időnk semmire, már reggel rohanunk, ezért aztán megesik, hogy a mobiltelefonunkkal ülünk be  a vécére, hogy az ott töltött idő alatt is intézzük a dolgainkat. Az is megesik, hogy egyszerűen csak így szórakoztatjuk magunkat, pedig ez nem helyes, sőt, egészségtelen. Szakemberek pedig azt is megindokolják, miért. 

Dr. Sara Mesilhy, a gasztroenterológus a The Sunnak arról beszélt, hogy ha túl sokáig ülünk a vécén - márpedig ha a telefonunkat nyomkodjuk közben, ez megesik - megnő az amúgy is népbetegségnek számító aranyér kialakulásnak veszélye. Ha rendszeresen hosszú ideig trónolunk, az végbélsüllyedéshez is vezethet - tette hozzá a szakember.

Aranyér esetén árthat a sokáig tartó vécén üldögélés Forrás: 123rf.com

A vécén történő telefonhasználatnak azonban más veszélye is van: mégpedig az, hogy mágnesként vonzzák a baktériumokat. "Tulajdonképpen soha nem is szabadna bevinni a mobilunkat a vécére" - erősíti meg a szakember, hiszen azzal rengeteg fertőzést kihozhatunk onnan.

Ez is érdekelhet

Nem hajtod le a vécé tetejét, mielőtt lehúzod? Nézd meg a videót, és garantáltan le fogod...!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.