Nem hajtod le a vécé tetejét, mielőtt lehúzod? Nézd meg a videót, és garantáltan le fogod...!

Forrás: Shutterstock -
aeroszol wc ülőke vécé baktérium cseppfelhő használat wc vécéülőke
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Látványos videón, hogy mi történik a vécével lehúzáskor. Még a videót rögzítő tudósokat is meglepte az eredmény. 

Örök vita, lehajtsuk a vécéülőkét, vagy sem. Ez többnyire megszokás kérdése, akárkit megkérdezünk, miért hajtja le vagy miért éppen nem, nem tud rá tudományos választ adni. Azaz nem tudott, eddig.

Ám a következő videó megtekintése után garantáltan nem lesz ember, aki sajnálja majd azt a kézmozdulatot, mellyel lecsukható a vécé teteje.

A wc lehúzásakor ugyanis - ahogy azt a lézer segítségével készített videón láthatjuk -szabad szemmel nem látható apró cseppfelhő, úgynevezett aeroszol képződik, amelyből baktériumok szivároghatnak a levegőbe. A felvételből az is kiderül, hogy milyen gyorsan, és mennyire távolra is eljuthatnak ezek a cseppek, beterítve akár az egész mosdót.

Ez egyébként a kutatókat is megdöbbentette, John Crimaldi, a Coloradói Egyetem munkatársa azt mondta: az eredmény alapjaiban változtatta meg a véleményét a vécéhasználatról. Ugyanis az aeroszollal pillanatok alatt jutnak el a fertőző baktériumok a levegőbe.

A megelőzés viszonylag egyszerű: le kell hajtani az ülőke tetejét, mielőtt lehúzzuk a vécét - írja az Unlilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.