Lehet, hogy te is rosszul mosol fogat: kerüld el a leggyakoribb hibákat

Forrás: 123rf.com -
szennyeződés ételmaradék fogmosás fogkrém
A fogmosás nem egy bonyolult dolog, mégis könnyű elkövetni olyan hibákat, amelyek károsítják a fogainkat. A brit egészségügyi szolgálat (NHS) munkatársai azonban megosztották, mi a helyes módja a fogmosásnak.

De nézzük a leggyakoribb hibákat!

Jobb reggeli előtt fogat mosni, de ne együnk rögtön utána, várjunk harminc percet. Ez azért lényeges, mert a fogzománc gyengébb a fogmosás után.

Fogmosás után nem kell kiöblíteni vízzel a szánkat. Ez furán hangozhat, de jobb nem kimosni a szánkban maradt koncentrált fluoridot. Ugyanezért ne ilyenkor használjunk szájvizet se, azt inkább a nap bármely másik szakában alkalmazzuk, amikor nem mosunk fogat.

Nem mindegy hogyan és hányszor mosunk fogat Forrás: 123rf.com

A fogselyem használata elengedhetetlen. Eltávolítja a fogközökből az ételmaradékot, ezáltal megóvja az ínyünk egészségét.

Ha nincs panaszunk, akkor is ellenőriztessük félévente a fogainkat, ugyanis a rossz szájhigiéné minden szervünkre kihat - írja a Daily Star.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.