A bőrgyógyász szerint három testrészünket is elhanyagoljuk, ha mosakodásról van szó

bőrgyógyász szennyeződés tisztántartás baktérium testrész
Az egyik legjobb érzés, amikor frissen és üdén kilépünk a zuhany alól, csakhogy valószínűleg egyáltalán nem vagyunk olyan tiszták, mint azt gondoljuk.

A TikTokon is népszerű bőrgyógyász felfedte, mely testrészeink tisztántartására nem fordítunk elég figyelmet. Ezeknek a helyeknek az elhanyagolása a bőr hámlásához, és baktériumok felhalmozódásához vezethet, emiatt pedig súlyos fertőzések alakulhatnak ki.

@dermguru Think twice next time you take a shower #showertok#skintips#hygienetips#dermguru#staph#mrsa#skininfection#folliculitis#dermexplains#greenscreen♬ Quirky - Oleg Kirilkov

Lindsey Zubritsky bőrgyógyász - aki Dermguruként lett ismert a közösségi médiában - árulta el, melyek azokat a testrészeket, amelyeket elfelejtünk megmosni.

1. A fül mögötti terület

Lindsey szerint nagyon kevés ember fordít arra figyelmet, hogy megfelelően megtisztítsa a fül mögötti területet. Ha megdörzsöljük ezt a részt, és furcsa szagot érzünk utána az ujjainkon, akkor egyértelműen többször kell ott megmosnunk. Az is nagyon gyakori, hogy hámlás, lerakódás vagy korpa keletkezik a fül mögött.

2. A köldök

Ez a kis terület képes arra, hogy összegyűjtse az izzadságot, a szöszöket és a szennyeződéseket. Ha nem tisztítjuk megfelelően, akkor annyi kosz lesz benne, hogy kialakul a köldökkő, vagy más néven omfalolit" - mondta Lindsey. Ez egy kemény, kőszerű valami, ami szennyeződésekből, olajos szőrszálakból, és elhalt hámsejtekből áll össze. A köldökkő sötét színű, és egy óriási mitesszerre hasonlíthat.

3. A körmök alatti terület

Érdemes egy körömkefét tartani a zuhanyfülkében, hogy a fürdések alkalmával a körmök alatti területet is meg tudjuk tisztítani. Meglepően sok szennyeződés halmozódhat fel itt, ezért fontos, hogy eltávolítsuk azt.

A bőrgyógyász arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a három terület a Staphylococcus aureus nevű baktérium melegágya lehet, ami ártalmatlanul él a bőrön, de a szervezetbe jutva súlyos fertőzéseket okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.