Koronavírus és az influenza elleni oltást javasol mindenkinek a WHO

Forrás: Shutterstock/Dragana Gordic -
influenzavírus WHO koronavírus
Egyelőre nem talált semmi rendkívülit és elfogadta a kínai hatóságok beszámolóját az Egészségügyi Világszervezet a Kínában felfedezett, légúti-betegséggócok esetében.

Szerdán a WHO azt közölte, hogy észak-kínai gyermekeknél diagnosztizálatlan tüdőgyulladásos csoportokat talált, és tájékoztatást kért Kínától. A kínai hatóságok szerint a gócokat olyan, már ismert patogének okozták, mint az influenzavírus, a mycoplasma pneunomiae, mely egy jellemzően a fiatalabb gyermekeket érintő légúti megbetegedés, továbbá az óriássejtes tüdőmegbetegedés és a Covid-19-et okozó koronavírus.

A WHO azt javasolja, aki légúti tünetekkel küzd, ne utazzon és lehetőség szerint ne menjen emberek közé. Forrás: Shutterstock/Dragana Gordic

A szervezet hangsúlyozza, hogy szerinte nincs szükség rendkívüli intézkedésekre a Kínába készülők esetében, de aki légúti betegségek tüneteit észleli magán, az lehetőleg tartózkodjon az utazástól.

Emellett a WHO mindenkinek azt javasolja, hogy oltassa be magát a koronavírus és az influenza ellen, maradjanak távol beteg emberektől, különítsék el magukat, ha megbetegszenek, szükség esetén viseljenek maszkot, biztosítsák a megfelelő szellőztetést és mossanak kezet rendszeresen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.