A brit Harry Crowther a világon az egyetlen, aki az úgynevezett progéria szindróma egy ritka változatában szenved. A betegség révén szervezete ízületi gyulladásokkal van tele, noha még csak általános iskolás.

Trinity Mirror/Daily MailKorai öregedése révén a 11 éves fiú bőre már vékonyodik, ujjperc-csontjai és kulcscsontjai elkezdtek kopni - írja a The Daily Telegraph című brit lap. Naponta négyszer szed fájdalomcsillapítót, és szülei tisztában vannak azzal, hogy élete rövid lesz - bár az orvosok nem tudnak pontos előrejelzést adni.
A szülők végigmentek a sérült gyerekek szüleinek szenvedésein, mindazonáltal viszonylag szerencsésnek mondják magunkat, hiszen gyermekük jár, beszél, és normál iskolába jár. Sőt: biciklizik, úszik, fára mászik - mint az összes többi korabeli fiú. Csupán kissé más, mint ők. A problémára Harry egyéves korában figyeltek fel, akkor kezdett el feszülni a bőre, arca pedig megváltozni. Az orvosok tanácstalanok voltak, majd a szülők figyelmesek lettek a TV-ben egy hasonló sorsú, Hutchinson Guilford szindrómában szenvedő kislányra.

A kisfiú betegségének okát végül az Egyesült Államokban, a dallasi Southwestern Medical Centerben állapították meg. A korai öregedést az LMNA gén genetikai mutációja okozza. Mivel azonban ő az egyetlen a világon, akinél ez a változat lép fel, az orvosok nem tudják, mire lehet számítani a jövőben. A legidősebb, hasonló kórban szenvedő ember 26 éves kort élt meg. Harry sok mindenre képes, amire a többi gyerek, néha azonban abba kell hagynia, mert fájdalmat okoz neki. Az utcán pedig megbámulják, és ez nagyon bántja.
Játék a csecsemővel 1. rész - Életkornak megfelelő játékokhttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20101015-jatek-csecsemo-pluss-allat-mondoka-enek.html Gyerekek a civilizáció fogságában: vissza a természetbe!http://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20100827-gyerekek-a-civilizacio-fogsagaban-vissza-a-termeszetbe.html