Valljuk be, a széles combok megítélése igencsak szélsőséges: többnyire próbáljuk minél jobban takargatni őket, miközben a szórakoztatóipar combos csajai lépten-nyomon mutogatják formás vonalaikat. Épp ezért nem biztatunk senkit, hogy burkolózzon kaftánba csak azért, mert gömbölyűbb az átlagnál. Persze fontos, hogy kellő önkritikával megáldva emeljünk le a polcról a kinézett darabokat: a polgárpukkasztó forrónadrágot, vagyis inkább már forróbugyit inkább engedjük át Beyoncénak.

Nadrág és sort

Csalni ér, vagyis trükközzünk bátran a szabásokkal és az anyagokkal! Nadrágvásárláskor érdemes a trapéz fazonú darabokat preferálni, ezek kiválóan ellensúlyozzák a telt combokat. Új farmert szeretnél? Ha boot cut feliratot olvasol a címkén, már mehetsz is a próbafülkébe, ugyanis ezzel jelölik a számodra legelőnyösebb fazont. A skinny csípőfazonokról le kell mondanunk, a leggings viszont még a széles combú nők gardróbjába is beleillik. Ha leggingset választunk, ügyeljünk, hogy combunk legszélesebb pontját mindenképp takarjuk el: húzhatunk sortot, ingruhát vagy akár egy hosszú pólót. Elegánsabb nadrágok esetében szerencsés, ha magas derekú, oldalt cipzáros darabot választunk, aminek a szára - a farmeréhez hasonlóan - enyhén szélesedik. Dús idomaidat nem kell szűk textilekbe burkolnod, hiszen ezek kényelmetlenek, és csak felhívják a figyelmet az esetleges plusz kilókra: viselj könnyű lenből vagy épp erős vászonból készült nadrágot. Csak az számít, hogy ne tapadjon túlzottan a kényes pontra.


Szoknya és ruha

Könnyebb azt elmondanunk, hogy mit ne viselj, hiszen az előnyös szabások száma jóval több, mint talán azt eddig gondoltad. Szoknya esetében jöhet minden, ami kellő magasságban, deréktájt kezdődik, és térd alatt ér véget. Na és persze fontos, hogy ne keltsen "belepréselt" effektust. Ideális lehet számodra a ceruza-, a harang-, illetve az a-vonalú szoknya is. Fontos, hogy legyen összhang és egyensúly az alsó és a felső ruházat között, így széles combok esetében jobb alul sötét, a felsőtesten pedig világos színeket viselni. Ez persze nem azt jelenti, hogy feketében kell járunk az év minden napján, de a hivalkodó mintákat és a vízszintes vonalakat deréktól lefelé jobb mellőzni. Ha igazi kényelmes viseletre vágysz, viselj a-vonalú, könnyű anyagból készült szoknyát, nőies formáidat pedig egy térdig érő ceruzaszoknyában hangsúlyozhatod leginkább.


 

Így öltözz, ha kicsi a melled!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101102-igy-oltozz-ha-kicsi-a-melled.html Így öltözz, ha széles a csípőd!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101102-igy-oltozz-ha-szeles-a-csipod.html Így öltözz, ha vastag a derekad!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-igy-oltozz-ha-vastag-a-derekad.html