szilveszter dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy alakul az idén, hogy te tartod a szilveszteri házibulit?  Ötleted sincs, hogy milyen dekorációval díszítsd a lakást? Tippjeink segítségével igazán vidám hangulatot varázsolhatsz az alkalomhoz.

Pink, türkiz, almazöld

A szilveszter jellegzetesen a vidám ünneplésről szól, így bátran használhatsz harsány, vidám színeket. A pasztell árnyalatoknak most nincs helye. Válassz élénk pinket, türkizt, netán almazöldet, citromsárgát, sőt a választott színeket elegánssá teheted egy kis arany csillogással is.

www.kreativhobby.hu, fotó: Szász Enikő
www.kreativhobby.hu, fotó: Szász Enikő

A Life tippje

Fess le néhány almát vagy egyéb gyümölcsöt ezekben a színekben pl. akrilfestékkel vagy festékspray-vel, és ha kész, tornyozd őket egy nagy tálra vagy üvegvázába. Díszítheted színes gyöngyökkel, madártollakkal - és máris kész a buli leglátványosabb dekorációja.

Egyedi világítás fillérekből

Díszvilágítást is készíthetsz okosan és olcsón! Egy üres italos üvegbe - pl. pezsgősüvegbe - a tetején át nyomkodj bele egy égősort. Nem baj, ha nem fér bele minden égő, ami kint marad, azt az asztal mentén is végig lehet vezetni, de az biztos, hogy ami az üvegen belül világít, az igazán egyedi partilámpa lesz a bulin!

A Life tippje

Ha nincs otthon italos üveg, akkor egy régi áttetsző üvegvázát is használhatsz a dekorációhoz.

Központban a malac!

Szilveszterkor használhatsz malac-motívumot, hiszen a babona szerint a ropogósra sült malac szerencsét hoz az újévre. Az interneten kutakodva rengeteg malac-sablont találhatsz, amelyek segítségével készíthetsz tányéralátéteket, poháralátéteket, függődíszeket. Ezeket vastag filcanyagból, kartonból vágd ki. Köthetsz a malac nyakába élénk színű masnit, vagy tehetsz rá színes szárnyakat.

www.kreativhobby.hu, fotó: Szász Enikő
www.kreativhobby.hu, fotó: Szász Enikő

A Life tippje

Aki ügyesebb, 3D-ben is elkészítheti a malacot dekorgumiból vagy textilből (utóbbit tömőanyaggal kell kitömni). Akár párnára is applikálhatod a motívumot egyszerűen textilből fércöltéssel.

Díszítsd a poharakat!

A koktélos, boros-, pezsgőspoharakat is díszítheted! A legegyszerűbb ötlet, ha a poharak szárára egy-egy élénk színű masnit kötsz, ráadásul ha különböző színeket választasz, mindenki tudni fogja, melyik az ő pohara. Ha nem szeretnél szakadt szerpentin- és konfetti-darabokat találni hetek után is a szőnyeg szálai között, akkor inkább mellőzd őket a partiról.

www.kreativhobby.hu, fotó: Szász Enikő
www.kreativhobby.hu, fotó: Szász Enikő

A Life tippje

A konfetti és a szerpentin helyett válassz krepp-papír vagy mikronfólia dekorációt. A krepp-papír olcsó, sokféle színben kapható és könnyű vele dolgozni, a mikronfólia csillogása pedig igazán elegánssá varázsolja a hangulatot. Készíts pl. lógó füzéreket, masnikat, tegyél a függönyre is csíkokat, köss masnit belőlük a székre, tekerd be velük az állólámpa szárát. A krepp-papírt és a mikronfóliát a buli végén könnyen eltakaríthatod.

És még:

http://blog.juditu.hu/
www.kreativhobby.hu
www.panton.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.