szilveszter utazás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az idei év a hajtásról szólt, ha vészesen kimerültek a tartalékaid, és szeretnéd az újévet feltöltődve indítani, csempéssz hangulatot a télbe, és ajándékozz magadnak olyan utazást, amely túlmutat az ünnepeken!

Tihany - A Balatont télen is látnod kell!


Istockphoto
Istockphoto

Nem kell messzire utaznod ahhoz, hogy élményekben gazdag szilvesztered legyen! Tihany a Balaton ékköve, és hosszú évek óta a hazai és a külföldi turisták által tömegesen látogatott hely. Ha érdeklődsz a történelmi emlékek, nevezetességek iránt, Tihany számtalan látnivalóval kecsegtet! Az Óvár-hegy a Balaton-vidék legnagyobb földvára, amelynek keleti oldalában található a Kárpát-medence egyetlen viszonylag épségben maradt remetetelepe. Innen nem messze találhatod Tihany egyetlen forrását, a Ciprián-forrást. A 18 km hosszú Lóczy-gejzírösvényen sétálva megismerheted a különleges geológiai képződményeket, valamint a botanikai, zoológiai és tájképi értékeket. Ha még nem elégítetted ki kultúra iránti szomjúságodat, látogasd meg a Babamúzeumot, a Magyar Királyok Történelmi Panoptikumát és a Kalózmúzeumát vagy Bart Lídia Fazekasházát.

tihanyinfo.com
tihanyinfo.com



És még:
www.programturizmus.hu/
www.tihany.hu/
www.iranymagyarorszag.hu/

A Life.hu tippje

Január 1-jén hallgasd meg az újévi orgonahangversenyt a tihanyi bencés apátságban.


Egerszalók - Érezd jól magad egy kisfaluban!



A gyógyvízéről és sódombjáról híres Egerszalók Egertől 6 km-re található, a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében. A környék híres természeti szépségeiről. Fő nevezetessége a déli részen található hévízforrás, de itt termelik az Egri bikavér alapanyagául szolgáló kékszőlőt is. A falu határában kaptárkövek találhatók, a régi korok emberei a riolittufa tömbbe kunyhókat vágtak, kő fekhellyel és polcokkal. A községben lévő barokk templomban megtekintheted a Csodatévő Mária-kegyképet, valamint a rokokó faragású, hordozható Mária-szobrot. Ha erre jársz, látogasd meg a környék kirándulóhelyeit, élvezd a Mátra, valamint a Bükk természeti csodáit a téli hóesésben. A községben világszínvonalú gyógyászati, wellness- és fitnesz-szolgáltatások állnak rendelkezésedre, hogy a kikapcsolódásod tökéletes legyen!

egerszalok.hu
egerszalok.hu



És még:
www.egerszalok.hu/
www.utazzitthon.hu/

A Life tippje

Ha szereted a finom borokat, Egerszalókon megízlelheted a legfinomabb szőlőfajtákat - a község borászai csodálatos riolittufa pincékben várják, hogy megkínálhassanak téged!


Svájc - Élvezd a hegyek ölelését!



Szeretnél egy fergeteges téli mókával egybekötött szilvesztert? Túráznál a hegyekben, kipróbálnád a sífutást, vagy szánkóznál a hófödte hegyoldalakon? Svájc páratlan élményekkel kecsegtet, és kedved szerint dönthetsz, hogy apartmanokban vagy autentikus svájci házikókban töltöd-e az ünnepeket.
Heinzenberg egy 1580 méteren fekvő település, ahol újjászületik a mese! A környéken pár száz méteren belül találhatsz sítárolót, síliftet, valamint számtalan étkezési lehetőség garantálja, hogy az év utolsó napjain aktívan pihenhess! A Genfi-tó partján a környék természeti csodáiban gyönyörködhetsz.

myswitzerland.com
myswitzerland.com



És még:
www.utisugo.hu/
www.myswitzerland.com/en/home.html

A Life tippje

Az Alpok lábánál fekvő Les Diablerets népszerű üdülőhelye a téli sport szerelmeseinek, ahol minden adott, hogy átadhasd magad a tél nyújtotta örömöknek! Kedvedre szánkózhatsz, snowboardozhatsz, de ne hagyd ki az éjszakai síelést, mert ilyenkor a pályák csodás ünnepi fényben pompáznak.


Prága - Kóstold meg a cseh konyha remekeit!



Ha még nem jártál Prágában, Európa egyik legszebb fővárosában, akkor 2010 utolsó napjaiban ne hagyd ki a páratlan élményt! Prága egyik fő látványossága a Károly-híd, ahol megelevenedik a történelem - megcsodálhatod az utcazenészek, a mutatványosok játékát, és gyönyörködhetsz a grafikusok műveiben. A híd két végén egy-egy torony található: a Mala Strana és az Óvárosi hídtorony, amelyek ma kilátóként működnek. Az Óvárosi hídtorony a világ egyik legszebb gótikus épülete, tetejéről pompás kilátás nyílik Prága óvárosára. Ha vásárolni támad kedved, vedd az útirányt a Vencel-tér felé, ahol rengeteg üzlet, étterem, bár várja a kíváncsiskodókat. A tér két másik fő látványossága Vencel lovas szobra és a cseh Nemzeti Múzeum épülete, amelyeket szintén érdemes megtekintened. Az Óváros tér a helyiek népszerű találkozóhelye. A Városháza mellett található a világhírű csillagászati óra, amely 10-22 óra között az apostolok felvonulásával jelzi az órákat, de a Nap és a Hold pozíciója is látható rajta.

utazascentrum.hu
utazascentrum.hu



És még:
www.olcso-szallasok-pragaban.hu/

A Life tippje

Prága azért ideális úti cél szilveszterre, mert a belvárosa tiszta, a helyiek vendégszeretőek, és az árak is mérsékeltek. Ha ott jársz, kötelező megkóstolnod a híres prágai söröket és a knédlit, a cseh konyha remekét.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.