Imádsz nassolni? Így lehetsz mégis tökéletes formában a bikiniszezonban!

recept keksz nassolnivaló teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legtöbben azt gondolják, hogy a snack kizárólag téli műfaj. Ülünk otthon sötét decemberi estéken, és burkoljuk a chipset a tévéhez, hiszen mi mást is tehetnénk. Pedig a chips és a kréker - némi kreativitással - igazi tavaszi klasszikussá varázsolható, ráadásul találni olyat is, ami kevésbé hizlal.

A Chio Natura krékerjei a természetesség jegyében születtek: csak természetes alapanyagokból készülnek, fő összetevőjük pedig a teljes kiőrlésű liszt, melynek köszönhetően ezek a nassolnivalók laktatóbbak, ugyanakkor vigyáznak a vonalaidra is. A tésztát hagyományos kovászos eljárással kelesztik, ettől a kréker lazává és finom szerkezetűvé válik. A sós és a köménymagos ízesítésű mellett kapható négymagvas is: a nyers tésztába len-, szezám-, napraforgó- és tökmagot sütnek.

A Natura sült krumpliszeletek pedig örök klasszikus: kizárólag természetes összetevőkből készül, adalékanyagok nélkül, a héjában sütött vastag szeleteken tengeri sóval. És hogy hogyan lesznek az egyszerű krékerekből, chipsekből bikinikompatibilis tavaszi vitaminbombák? Íme!

Nagy kékség snack-tál, avagy tengeri sós kréker tonhalpástétommal

Májusban az ember lánya már javában a tengerparti nyaralást szervezi, és miközben a repülőjegy-foglaláshoz becserkészi élete párjának bankkártyáját, jókedvében fütyül, dalol és nassol. De nem akármit. 10 deka jó minőségű, olajos tonhalat szűr le, majd ugyanennyi vajjal, 1 gerezd fokhagymával, fél citrom levével, csipetnyi frissen őrölt borssal konyhai robotgépben krémesre aprítja. A pástétomot mini fagyiskanállal egyenként, félgömb alakban a krékerekre kanalazza. Minden gömböcske tetejére vékonyra szeletelt fekete olívabogyót, szintén vékonyra szeletelt citromcikket és három cm metélőhagymát tesz.

Red Hot-falatok, avagy köményes kréker chilis paradicsomdippel

Az ember lánya tavasszal már Chili-lázban ég, hiszen kedvenc zenekarának, a Red Hotnak öt éve nem jelent meg nagylemeze, de idén nyáron kijön végre az új album. Ezért a funkymetál-rajongó asszony májusban tálkába borítja a teljes kiőrlésű, köményes krékereket, közben beteszi a lejátszóba a banda 20 éves klasszikusát, a Blood Sugar Sex Magic című lemezt.

Feltekeri a volumét, azután két darab kápiapaprikát 200 °C-os sütőben alaposan megsüt, majd megpucol. A kimagozott, száraz paprikát késsel egészen apróra, már-már krémesre darabolja. 10 deka paradicsompürét kever hozzá, sózza és kávéskanálnyi morzsolt chilit kever bele. A mártogatóst a kréker mellé, kevés korianderzölddel megszórva kínálja, és mindeközben Anthony Kiedis izmos, tetovált felsőtestére gondol.

Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is!


Popeye&Olívia szerelemsalátája, avagy Natura chipses tavaszi olivás-fokhagymás spenót



Szöveg: Cserna-Szabó András
Séf: Serényi Zsolt
Forrás: Chio


A 10 legerősebb méregtelenítő zöldség és gyümölcs - Így fogyaszd őket!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110516-a-10-legerosebb-meregtelenito-zoldseg-es-gyumolcs-igy-fogyaszd.htmlMeglepő tények a szavatossági időről - Íme, a valós dátumok!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110509-meglepo-tenyek-a-szavatossagi-idorol-ime-a-valos-datumok.htmlMéregtelenítő, fiatalító, vértisztító csodaszer - Ismerd meg jobban az epret!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110504-meregtelenito-fiatalito-vertisztito-csodaszer-ismerd-meg-jobban-az-epret.htmlFiatalodj nassolással, 70 forintból naponta!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110502-fiatalodj-nassolassal-70-forintbol-naponta.htmlEzeket edd, ha rossz a kedved! - A leghatékonyabb hangulatjavítókhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110502-ezeket-edd-ha-rossz-a-kedved-a-7-leghatekonyabb.htmlFőzz maradékokból! - Mennyei, mégis filléres menükhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110412-fozz-maradekokbol-mennyei-megis-filleres-menuk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.