fiatalítás antioxidánsok magvak dió szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha örök életet nem is, de fiatalosabb külsőt biztosan remélhetsz már napi néhány szem dió elfogyasztásától - derült ki a legújabb kutatásokból.

Már napi néhány szem dió elfogyasztásával is rengeteget tehetsz a szépségedért és az egészségedért, a magvak közül ugyanis a dióban található a legtöbb antioxidáns. A pennsylvaniai Scranton Egyetem kutatása szerint más magvakhoz, például a pisztáciához, mandulához, vagy éppen a mogyoróhoz képest körülbelül dupla mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. A kutatók azt is hangsúlyozták, hogy a dió kiváló fehérjeforrás is, ami ezért a húsok helyettesítésére is alkalmas.

Tipp: Nyerj 100.000 Ft értékű wellness hétvégét a Danubius Health Spa Resort Hévíz**** superiorba!



Thinkstock
Thinkstock

Miután a tudósok éveken át tanulmányozták e természetes csodaszernek a kis mennyiségben fogyasztott hatásait, az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a szívbetegségek, a rák és a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát is. Bár már ezek miatt a pozitív hatások miatt is elegendő okunk lenne beépítenünk a dót az étrendünkbe, az eredményekből az is kiderült, hogy E-vitamin tartalma ráadásul akár az egyéb magvakhoz képest 15-ször magasabb is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.