Mosogatás közben születtek a gyilkosságok - Agatha Christie különös élete

írónő krimi regény könyv Agatha Christie életmű életrajz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak a Biblia és Shakespeare előzi meg népszerűségben a krimik koronázatlan királynőjét - könyveit több mint 150 millió példányban vásárolták meg mostanáig. Poirot és Miss Marple minden rejtélyt megoldanak, ráadásul jobbnak bizonyulnak a világ többi detektívjétől. De ki áll a lélegzetelállítóan izgalmas történetek mögött? Kinek az agyából pattantak ki a briliáns fordulatok? Bizony, Agatha Christie fejéből.
Cikkünk szerzője Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozat háziasszonya
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!
Ha tanácsra van szükséged, írj Nórának a hogyanlegyekjono@gmail.com címre!


AFP
AFP

Agatha Christie 1946-ban



A titokzatos styles-i eset

AFP
AFP

1955-ben


Először is megjelent Agatha Ackroyd-gyilkosság című könyve, amivel szó szerint berobbant a krimiirodalomba. Világszerte elismert írónő lett, akinek többé már nem kellett a megélhetésén izgulnia. Karrierje tehát sínen volt, magánélete viszont szétesni készült. Szeretett édesanyja bronchitisben meghalt, ami teljesen összetörte szegényt. Hetekig sírt, iszonyatosan szenvedett, melyet megértő és végletekig tapintatos férje azzal fejelt meg, hogy bejelentette: szeretne elválni tőle, ugyanis beleszeretett Nancy Neele-be, a titkárnőjébe. Ez vezetett Agatha Christie máig nem tisztázott híres, 11 napos eltűnéséhez. Először sokkot kapott, könyörgött, hogy mentsék meg a házasságukat, majd miután a férfi otthagyta és elutazott szeretőjével hétvégézni, Agatha fogta magát és eltűnt. Mindössze egy levelet hagyott hátra, hogy Yorkshire-be utazik. Aztán csend. Senki sem látta, senki sem tudta, hol van, csak az elhagyott autóját találták meg az úton. Idővel mindenki őt kereste, rendőrök, nyomozók, traktorral, repülővel, vadászkutyákkal! Az újságok címoldalon közölték: a híres írónő elveszett, keresse mindenki! Így is lett és végül megtalálták a Harrogate Hydro Hotelban, ahová álnéven jelentkezett be, Mrs. Teresa Neele-ként. A férjed szeretőjének vezetéknevét használni akkor, amikor éppen elnyelt a föld, nem kelti azt a benyomást, hogy jól vagy.

Szeretnél sztár lenni?





AFP
AFP

Max Mallowan és Agatha Christie


Tipp! Exkluzív képek az RTL Klub sztárjáról! Kattints a galériáért!


"Elvennélek feleségül, csak attól félek, nem örülnél, ha olyan emberrel kellene együtt élned, aki halottakkal foglalkozik""Engem is nagyon érdekelnek a halottak"

AFP
AFP

Agatha Christie és férje devonshire-i birtokukon


Az egérfogót

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



AFP
AFP

1971-ben, 81 éves korában



Tipp! Liptai Claudia szebb, mint valaha. Kattints a képekért!


Amikor a halál tesz ismertté - Sharon Tate történetehttp://www.life.hu/szepulj/20120118-takacs-nora-tragikus-halalanak-koszonhetoen-lett-iagzan-ismert-sharon-tate.htmlEgy tragikus szerelem, két haláleset - Romy Schneider szomorú sorsahttp://www.life.hu/szepulj/20120111-romy-schnerider-tragikus-elete.html"Mindenki menjen haza, és szeresse a családját!"http://www.life.hu/szepulj/20111221-terez-anya-mindenki-menjen-haza-es-szeresse-a-csaladjat-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.