Hollywoodi hírességek féltve őrzött szépségtitkai

praktika Marilyn Monroe Rita Hayworth titok Elizabeth Taylor szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tehetségesek, gyönyörűek, sőt, mai szemmel istennőnek tűnnek Hollywood aranykorának legsikeresebb színésznői. Azt gondoljuk, tökéletesek voltak mindig is, és úgy emelkedtek ki a habokból, mint Vénusz Botticelli festményén. Valójában sokkal többet alakítottak magukon, mint gondolnánk. Íme néhány kevésbé ismert szépségtrükkjük.


Jean Harlow
a húszas évek lapos cicijeihez

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kiborotválta a homlokát, hogy díva legyen

A ma már csak vörös démonnak nevezett Rita Hayworth évekig keserves harcot vívott azért, hogy ne semmitmondó B-kategóriás mozikhoz akarják szerződtetni. Küzdelme már-már reménytelennek tűnt, amikor a fodrásza felhívta rá a figyelmét, hogy a hajtővonala túl alacsonyan van, így az átlagosnál nem lesz ragyogóbb az arca. Ezt hallva a sztárságra vágyó színésznő egyes források szerint kicsivel több mint egy centi szélességben kiborotváltatta a homlokából a hajat. Más források azt írják, fájdalmas elektrolízises szőrtelenítésen esett keresztül. Ehhez még hozzájött az, hogy a latina fekete haját vörösre festették, de olyan gyorsan nőtt a haja, hogy a procedúrát kétnaponta meg kellett ismételni. (Sejtésünk szerint azért a plasztikai sebészt sem úszta meg.) Az eredmény magáért beszélt: rövid időn belül a színésznőt A-kategóriás filmhez szerződtették, 23 éves korára pedig ő lett a Columbia Studio első számú sztárja.

Forrás: http://anthrocivitas.net/, AFP
Forrás: http://anthrocivitas.net/, AFP

Átalakítunk! Szívdöglesztő nőt varázsoltak Tündéből. Kattints a galériáért!




Marlene Dietrich





Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ruhák és melltartók

Ha bárki megnézi Elizabeth Taylor 1950-es években készült filmjeit vagy fotóit, elcsodálkozhat, milyen hihetetlenül vékony volt a színésznő dereka. A kor legnagyobb filmes jelmeztervezői - Edith Head, Helen Rose és Jean Louis - segítettek neki ebben. Ruhái derékvonalát lejjebb varrták, széles övet tettek a derekára, és a mellrésznél úgy szabták, hogy melltartó viselése nélkül is alátámassza telt idomait.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nézd meg a gyönyörű Liz Taylorról készült galériánkat! Kattints a képre!

A "melltartó-nemviselésből" amúgy is sportot űztek a hírességek. Ma már feledésbe merült a dolog, de Kim Novakból állítólag azért lett sztár, mert rendszeresen fitogtatta - Jean Harlow óta először -, hogy soha, de soha nem visel melltartót. A színésznő arról vált ismertté, hogy rendszeresen visel puha, vékony anyagú holmikat, amelyek még jobban kiemelik mellei formáját. Kim Novak és Marilyn Monroe egyébként nagy vetélytársak voltak abban, hogy melyikük tudja leglátványosabban, ugyanakkor legvonzóbban tálalni bájait. (A versenyt Marilyn nyerte a Van, aki forrón szereti című film egyik kosztümjével.)

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Lindsay Lohan, mint Marilyn Monroe. Kattints a képre a galériáért! (+18)

Marilyn Monroe egyébként másban is nyertesnek bizonyult. Ő volt az első, aki rúzs helyett szájfényt használt, hogy ajkai mindig olyan fényesnek tűnjenek, mintha épp akkor nyalta volna meg őket. A rúzshoz méhviaszt és vazelint kevert. Új "találmányára" a sminkeseken keresztül a kozmetikai ipar is lecsapott. Az eredmény mindenki számára ismerős. Hiába minden eddigi, a legjobb szépségtipp Shirley Temple anyukájától származik. Minden egyes alkalommal, mielőtt a kamera forogni kezdett, Mrs. Temple rámosolygott a lányára, és azt mondta neki: "Ragyogj!" A kis Shirley pedig visszamosolygott és ragyogni kezdett. Így vált a legfiatalabb mozisztárrá, aki milliókat keresett a bájával, aminek nem sok köze volt a szexualitáshoz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Michelle Williams is Monroe szexi bőrébe bújt. Kattints a képre a gelériáért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.