Nem mindegyik szülő tudja, hogyan kell nevelni a gyerekét.

"Miért van az, hogy az apa állandóan kritizál? Nincs hozzám egy kedves szava, csak b...ezni meg k...ázni tud. Anya halála óta apával élek. Apa azt mondja, semmire sem fogom vinni, rossz főiskolán tanulok, úgyis munkanélküli leszek. Sose mondta még, hogy bízik bennem, nem mutatja ki az érzelmeit. Azt mondja, azért kiabál velem, mert szeret. Normális dolog? Szeretet az, ha úgy beszélünk valakivel, ahogyan egy állattal sem? Elmegy a kedvem mindentől."
Csernus doktor a Videoklinika adásában elmondja, hogy mitől fél az az apa, aki állandóan csak kritizál, és mit tud tenni ilyenkor az a lány, aki megalázva érzi magát.

Imádtad, de már nem érdekel? Dr. Csernus elmondja, miért égsz ki a munkahelyenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120905-dr-csernus-a-videoklinika-adasaban-beszel-a-burn-out-szindromarol.html Dr. Csernus: Ezért égnek ki a házasságok!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120822-dr-csernus-imre-a-hazassagok-megromlasarol-a-felrelepesrol-es-a.html Dr. Csernus: Így lehet a nemi erőszakot feldolgoznihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120807-dr-csernus-a-nemi-eroszak-aldozatanak-szuksege-van-pszichoterapiara.html Szexfüggőség nőknél - Csernus doki szerint ez van a háttérben (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120719-szexfuggoseg-noknel-csernus-doki-szerint-ez-van-a-hatterben.html Dr. Csernus: Barátságból szerelem? Kockáztatás nélkül nem lehet elérni semmithttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120705-dr-csernus-baratsagbol-szerelem-kockaztatas-nelkul-nem-lehet-elerni-semmit.html Dr. Csernus: Így kezeld, ha valaki fenyeget a munkahelyedenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120628-dr-csernus-igy-kezeld-ha-valaki-fenyeget-a-munkahelyeden.html Dr. Csernus: Ezért alakul ki szülés utáni depresszió az apánálhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120607-dr-csernus-ezert-alakul-ki-szules-utani-depresszio-az-apanal.html Dr. Csernus Imre: Videojáték-függés felnőttkorbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120517-dr-csernus-videojatek-fugges-felnott-korban.html Dr. Csernus: Társkeresés - Aki keres, az nem találhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120517-dr-csernus-tarskereses-aki-keres-az-nem-talal.html