Láttad Korfut, Krétát, Rodoszt és Szantorinit, és azt gondolod, hogy ismered a görög szigeteket? Fedezz fel hármat a kevésbé ismert görög csodák közül!

Zakynthos – képről már ismered

Talán nincs is Görögországnak olyan rajongója, aki ne ismerné képről a Zakynthos, vagy magyaros írásmóddal Zákinthosz szigetén található Navagio-öblöt. Ez az az öböl, amelyet három oldalról hatalmas mészkőfalak vesznek körül, a negyedik oldalról a csodásan kék tenger, a homok közepén pedig egy rozsdás csempészhajó roncsai tűnnek fel – ez utóbbi egyébként nem túl ősi, mindössze 1980-tól fekszik az öbölben. Az athéni Akropolisz és Szantorini kék kupolás templomai mellett a legtöbbször ez az öböl tűnik fel a Görögország turisztikai értékeit népszerűsítő plakátokon. A sziget északi részének legnépszerűbb látványosságai a Kék barlangok, amelyeket motorcsónakkal lehet megközelíteni. Némelyikükben őshonos mediterrán fókák élnek és nevelik kicsinyeiket. A keleti és déli részen rengeteg a sekély, fürdésre is alkalmas öböl, az állatbarátok pedig akár a Caretta Caretta nevű álcserepes teknősöket is megnézhetik – ám érdemes tudni, hogy a teknősök a szigorúan védett állatok közé tartoznak. A turistaforgalom a Laganas-öbölbe és Tsivilibe koncentrálódik, itt van az éjszakai élet központja is. Érdemes a sziget fővárosát, Zakynthost is megnézni, amely ugyan az 1953-as földrengés után szinte teljesen újjáépült, mégis tükrözi a régi velencei hangulatot.

Forrás: Thinkstock
A Life.hu tippje:
Ha a fővárosba látogatsz, feltétlenül sétálj fel a város fölötti Bochali-dombra, és gyönyörködj a panorámában.
A Life.hu extra tippje:
Fedezd fel Görögország festői részét, Zakynthost! Szuper szállások elérhető áron

 Kastellorizo

Görögország legkisebb állandóan lakott szigete valószínűleg lovagváráról kapta a nevét. De nemcsak erről nevezetes, hanem arról is, hogy ez a görög szigetvilág legkeletibb része, amely mindössze két kilométerre fekszik a török partoktól. Színes, anatóliai stílusú házaival és csodásan tiszta tengerpartjaival a nyugalom szigetének is nevezhetjük. A sziget Kék barlangja nagyobb, mint a Capri szigetén található híres „rokon", érdemes csónakba ülnöd, hogy megnézd. A kikötő fölött magasodó várból és kolostorból akár a közelben fekvő török Kas városáig is elláthatsz – egy napra érdemes oda is átruccannod. Ha pedig nyugodtan akarsz napozni és búvárkodni, téged vár Agios Georgios szigete a part mentén.

Forrás: Thinkstock
A Life.hu tippje:
A szigetre Rodoszról vagy Kasból juthatsz el komppal.

Milos

A Kikládok vulkanikus szigetének látványa valósággal holdbéli: vörös, barna és fehér sziklák és fehérben, aranyban, vörösben és szürkében játszó tengerpartok, no persze a tenger fantasztikus kékjével kiegészítve. A Szantorinitől nyugatra, Kréta és a görög szárazföld között elterülő szigeten találták meg a milói Vénuszként elhíresült szobrot. A „lelőhely", Tripiti környékén feltétlenül nézd meg az ókori színházat, a katakombákat és a szélmalmokat. A fehér halászfalvak és a hegyi települések is sok élményt nyújtanak. Ülj halászcsónakba, és fedezd fel a partvidéket a tengerről is, nézd meg a naplementét Plakában, a régi fővárosban, és élvezd az eldugott öblök nyugalmát és fantasztikus látványát.

Forrás: Thinkstock
A Life.hu tippje:
Az elő- és utószezonban alig jár errefelé turista, így ha nyugalomra vágysz, ilyenkor érdemes érkezni.