focivébé sörkorcsolya fociVB mag nassolnivaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagy szurkolásban és sörözésben a férfiak sokszor elfeledkeznek az evésről, vagy oda sem hajlandók ülni az asztalhoz. Rendelt pizza és chips helyett készíts nekik egészséges, mégis finom falatokat, amiket akár a kanapén is megehetnek.

Zöldségfasírt

Ezerféleképpen variálható recept, melyben sokszor észre sem venni, hogy a jól megszokott hús helyett egészséges zöldségek vannak. Tehetsz bele vegyes zöldségmixet, de reszelt cukkinit, padlizsánt zöldborsót vagy akár répát is. A titok a fűszerezés: ne sajnáld a borsot, az oregánót vagy a bazsalikomot sem, de mehet bele kakukkfű és chili is.

Forrás: Thinkstock

Így csináld: Fél kilónyi vegyes zöldségből, két tojásból, 7 dkg zsemlemorzsából, két gerezd fokhagymából már egy emberes adag fasírtot készíthetsz, a kis golyókat pedig a szokásos zsemlemorzsás hempergetés után süsd ki olajban. Ha laktatóbbá szeretnéd tenni, reszelt krumplit is adj a keverékhez.

Fetás-tökmagolajos szendvicskrém

Elég egy jó adag barnakenyér, amit kis, könnyen fogható szeletekre vágsz, és ez a különleges, mégis egyszerűen elkészíthető szendvicskrém - így máris lenyűgözted a párodat és a haverjait. Miközben a csapatért szurkolnak és egyik kenyeret eszik a másik után, a tökmagolaj még a prosztatájukra is vigyáz.

Forrás: Thinkstock

Így csináld: A krémhez 40 dkg fetasajtot kell betenned a turmixgépbe egy gerezd zúzott fokhagymával, majd fokozatosan, eleinte csak csepegtetve hozzáöntened keverés közben egy-másfél deci tökmagolajat. Jó ideig turmixold, majd tedd a hűtőbe egy-két órára. Mire kiveszed, könnyen kenhető, de szilárdabb halmazállapotú krémet kapsz, ami mehet is a kenyérkékre. Paradicsommal, paprikával, de akár óriásbabbal is díszítheted.

Fűszeres olasz zabkorong

Nagyon egészséges, de könnyen csúszó sörkorcsolyáról van szó, amit sokféle ízesítéssel is elkészíthetsz: lehet pizzás, zöldséges, hagymás vagy sajtos is, nem beszélve a különlegesebb ízekről.
Így csináld: Egy bögrényi – 2,5 dl – zabpelyhet áztass be annyi vízbe, hogy épp ellepje. Víz helyett egyébként használhatsz megmaradt húslevest is. Párolj meg 20 dkg mexikói zöldségkeveréket, majd mikor a zabpehely megszívta magát, üss bele két egész tojást, fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, oregánóval, bazsalikommal, és adj hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, egy csokornyi karikázott újhagymát, egy sűrített paradicsom konzervet, és a szokásos olajon – de lehet kókuszzsír vagy olívaolaj is – süss belőle lapos kis lepényeket.

Mexikói muffin

Az új ízeket nemigen kedvelik az erősebb nem tagjai, kivéve akkor, ha az mexikói – ezzel a bűvös szóval szinte mindent meg lehet velük etetni, hiszen ami csípős, és kukorica is van benne, az csak jó lehet. Most a megszokott muffin helyett süss nekik mexikói, sós változatot – arról pedig nem kell tudniuk, hogy egészséges hozzávalókból készült.
Így csináld: Verj fel két tojást, és keverd simára 2 dl tejföllel és 3 evőkanál olívaolajjal. Keverj bele 15 dkg lisztet – lehet teljes kiőrlésű is! - és 10 dkg kukoricalisztet. Ha ezt jól összekeverted, jöhet bele fél csomag sütőpor, 8 dkg lecsepegtetett konzerv kukorica és egy kis chilipaprika ízlés szerint. A kibélelt muffinformákban oszd el a masszát, majd mindegyik közepébe nyomj bele egy kockányi sajtot, ami sütés közben majd szépen beleolvad – 25-30 perc alatt kész is a finom muffin.

Forrás: Thinkstock

Gyümölcs- és magmix kis tálakban

Ha nem szeretnél az olajos serpenyő mellett hosszan ácsorogni, készíts a fiúknak egészséges, de könnyen összedobható gyümölcssalátát, illetve adj nekik magokat. A pisztáciának, törökmogyorónak, mandulának vagy diónak mindig nagy sikere van, és ráadásul tele vannak telítetlen zsírsavakkal és vitaminokkal. Kis tálkákban szervírozd, így mindenki az ölébe tud venni egyet-egyet. Mindemellett gyümölcsmixet is kaphatnak, akár friss, akár aszalt gyümölcsökből – utóbbit könnyebb elkészíteni, hiszen csak össze kell önteni őket egy tálba mindenféle hámozás vagy kockázás nélkül. De almakockákat, szőlőszemeket, meggyet, esetleg dinnyeszeleteket is kirakhatsz tálakba – mind egészséges és finom, és túl sokat nem is kell velük pepecselni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.