Rita Ora fénysebességgel lett stílusikon, ám nemcsak az öltözködés terén érdemes általa inspirálódni: a sminkekben is imád kísérletezni, követi a trendeket, de nem veti meg a klasszikus technikákat sem. Lesd el a trükkjeit - Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan!

Rita üstökösként robbant be a köztudatba: extrém, vad stílusával hamar népszerű lett a divatszakmában, nemrégiben pedig a kozmetikai ipar is felfigyelt különlegesen szép vonásaira. A jugoszláv származású brit énekesnő egy túlfűtött energiabomba – erről személyesen is meggyőződhettem. Emlékezetes pillanat az életemben, amikor Brooklynban 2014 szeptemberében, a Fashion Rocks show-ban élőben láthattam karizmatikus előadását. Csak úgy vibrált körülötte a levegő. Tele volt életkedvvel, vicces és sziporkázóan szexi!

Forrás: AFP

Ritának gyönyörű bőre van, egyszer szívesen kisminkelném... Az énekesnőnek a védjegyévé vált a platinaszőke haj, a szenvedélyes vörös ajak és a sötét, karakteres szemöldök. Amit elfelejthetünk, hisz nemrég új külsővel lepte meg a nagyérdeműt a pophercegnő. Az új külcsín természetesen a legújabb New York-i trendnek megfelelően a no make-up. Az arc mesterien kidolgozott, tökéletesen árnyékolt, az arccsont fényes alapozással, valamint highlighterrel kiemelve. Ehhez jön még a természetes hatású ajakrúzs, amitől pedig lágyabbak lettek vonásai, az nem más, mint a szemöldöke. Igen, igen, végre a hajszínéhez finomították szemöldökének a színét, amitől ártatlanabb lett az összkép.

/1504/Rita_2015415145118

Így készítsd el Rita Ora sminkjét!

Az arctisztítás után hidratáld bőrödet esszenciális arcolajjal, ami energizálja és ragyogóan természetes fénnyel gazdagítja. Majd egy folyékony alapozóval egységesítsd a bőröd színét. Világosítsd ki a szem alatti területet, ujjaddal szépen dolgozd össze az alapozóval, méghozzá kontúrmentesen. Majd emeld ki az arccsontodat highlighterrel. Az arccsont alá tegyél barackos árnyalatú arcpirosítót. Rétegelve tedd fel, hogy szép átmenete legyen. Szemöldököd formáját igazítsd meg, majd élénkítsd a színét. A végén ne feledd, szépen fésüld meg száliránynak megfelelően, aztán a szemöldökspirállal rögzítsd a formáját.

1. Szemhéjpúder - Estée Lauder, 2. Szemhéjtus - Lancôme, 3. Alapozó - Clinique, 4. Highlighter - Kiko, 5. Szemhéjpúder - Bobbi Brown, 6. Rúzs - Catrice, 7. Szempillaspirál - MAC, 8. Bőrszépítő arcolaj - L'Oréal
Forrás: portrékép AFP

A szemfestéshez használj szemhéjkrémet bázisként, majd emeld ki a szemzugot, tegyél oda krémes, fehér, fényes pöttyöt. Kontúrozd körbe a szemed fekete krémtussal, satírozd el a kontúrszéleket, hogy szép átmenete legyen. Majd egy fényesebb textúrájú szemhéjpúdert satírozz a mozgószemhéj egészére és az alsó szempillasorhoz. Ha ez is megvan, akkor egy ecsettel vagy fülpiszkával szépen finomítsd le a kontúrszéleket, hogy füstös hatású legyen a tekintet. A még titokzatosabb kinézethez emeld ki fekete, tartós krémtussal a vízvonalat. Szempilláidat intenzív fekete szempillaspirállal dúsítsd. A kifinomult megjelenésedet koronázd meg egy nude, matt ajakrúzzsal.