Egészséges szájon csókolni a gyereket?

csók puszi szülő gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Charlotte Reznick amerikai pszichológus korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a szülők semmiképpen se csókolják szájon a csemetéjüket, mert a szexuális töltetű cselekedet összezavarhatja a kicsiket. Ausztrál kollégája, Dr. Fiona Martin szerint azonban ilyen negatív hatásról szó sincs.
Forrás: Thinkstock

Dr. Martin egyenesen „nevetségesnek” tartja a feltételezést, miszerint a gesztusnak szexuális töltete lehetne.

„Amikor a gyerek 4-5-6 éves lesz, és kezd felébredni a szexuális tudata, a csók már ingerlést jelenthet a számára” – fogalmazott Dr. Reznick, aki hozzátette, hogy néhányan már 2-3 esztendősen is maszturbálnak, mert természetes módon észlelik, milyen érintés esik jól nekik.

„Ha gyereknek nem is tűnik fel mindez, attól még összezavarhatja” – összegezte az amerikai szakértő, akivel viszont Dr. Martin, a Sydney Child Psychology Centre munkatársa nem ért egyet.

„Abszurd ezt szexuális cselekedetnek nevezni. Normális és egészséges dolog megcsókolni a saját gyerekünket, a szeretet kifejezésének módja” – mondja Dr. Marint, aki szerint az érzelmi kötődés kommunikációja még hasznos is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.