karikás szem sminktrükk kialvatlanság duzzanat Larion Oscar elszíneződés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belenézel a tükörbe, és csak a karikákat látod? Nem tudod, hogyan szüntesd meg vagy fedd el a fáradtság nemkívánatos jeleit? Több tényező is felelős lehet a szem alatti karikák és duzzanatok kialakulásáért, de ne aggódj, mindenre van megoldás; fogadd meg Larion Oscar sminkmester tanácsait!

A karikás szem egyik ismertetőjele, hogy a szem alatti terület elszíneződik, aminek nem csak a kialvatlanság lehet az oka: a nyirokkeringés, a vékony bőr, a folyadék hiánya és a nem megfelelő ápolás is hozzájárulhat.

A nyúzott, fáradt és karikás szemek kisimítására tökéletes az uborka, de egy lehűtött fémkanál is pillanatok alatt felfrissíti a tekintetet.

Ha ezeket a megoldásokat túl macerásnak érzed a reggeli készülődés közepette, akkor érdemes beszerezned egy uborkás szemkörnyékápolót, amivel bátran kenegetheted a szem alatti területet.

Forrás: Thinkstock

Ha duzzadt a szem területe, annak komolyabb okai is lehetnek: veseelégtelenség, allergia vagy anyagcserezavarok. Így ha a duzzanat huzamosabb ideig fennáll, nem árt elmenni egy alapos kivizsgálásra. Ha viszont csak időszakos látogató, akkor egy-két otthoni praktikával is orvosolható. Olyan egyszerű alapanyag is segíthet rajta, mint a nyers krumpli, ami gyorsan magába szívja a vizesedést.

Jót tesz neki a koffein is: a kávézaccot vagy a teafiltert bátran ráteheted az érintett területre, de használhatsz koffeintartalmú szemkörnyékápolót is.

Harmincon túl érdemes jobb teljesítményű krémre váltani: a szemkörnyékápoló helyett használj szemránckrémet, aminek összetétele megtartja a szem finom bőrének rugalmasságát, és késlelteti a mimikai ráncok elmélyülését.

Forrás: Thinkstock

Sminktrükkök, amikkel álcázni tudod a fáradtság jeleit:

  • Az első és legfontosabb, a primer!

Már a tulajdonképpeni sminkelést megelőző fázisban is halványíthatod optikailag a karikákat,

a szilikonos báziskrémek ugyanis azonnal üdébbé varázsolják a szemkörnyék finom bőrét.

Ezek használatával ráadásul nagyon jól megágyazol az alapozónak, ami így sokkal tartósabbá válik. A bázis más szempontból is igen praktikus, azt is megakadályozza, hogy a finom kis hajlatokba beüljön a korrektor.

  • Így válassz korrektort!

A szem felfrissítésére a fényvisszaverő tulajdonságú korrektor az ideális választás.

Egy-két árnyalattal világosabb korrektort használj, amit feltehetsz ecsettel, de akár az ujjaddal is.

Fontos, hogy az eldolgozás után fixáld le púderrel, hogy tartós maradjon. A legideálisabb az álcázott területre a transzparens porpúder, mert sokkal finomabb, mint a préselt kompakt púderek.

Forrás: Thinkstock
  • Használd helyesen!

A frissebb hatás érdekében ne csak a szem alá tedd a korrektort. A szemzugtól az orrnyereg mentén egy picivel az orr alatt húzd le, majd kösd össze a külső szemzuggal. A körülhatárolt terület egy háromszöget zár be, azt világosítsd ki, és szépen dolgozd össze a széleket a bőrszíneddel megegyező színű alapozóval.

  • Arcpír a karikák ellen!

A reggeli, nyúzottabb kinézetet pillanatok alatt kompenzálhatod a pirosítóval. Ha az arcformádnak megfelelően helyezed fel az arcpírt,

megemeli az arccsontot, és a gravitáció ellen dolgozva feszesebbnek tűnik a bőr, valamint elvonja a figyelmet a karikákról.

Forrás: Thinkstock
  • Kell egy élénk rúzs!

Az élénk szín üdébbé varázsolja a tekintetet, ezért ha fáradtabbnak érzed magad, tegyél fel egy harsány árnyalatú ajakrúzst, és meglátod, felragyogsz tőle. Volt karika, nincs karika!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.