A hónap színe: a dögös eperpiros

vörös eper otthon piros a hónap színe lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vibráló, energikus és merész, sőt mi több, a szerelem színe is - ezen tulajdonságok hallatán ugye neked is rögtön a piros szín ugrik be? A piros megannyi árnyalatai közül február hónapban az érzéki eperszínt vesszük górcső alá.

Az eperszín két okból is tökéletes februári szín: egyrészt mert egy hihetetlenül dögös árnyalatról van szó, így tökéletes választás lehet Valentin-napra készülve a lakás kidekorálásához. Másrészt pedig mert ezzel az élénk színnel könnyedén csempészhetsz otthonod falai közé egy csipetnyi nyarat - vagy legalábbis tavaszt.

Forrás: Thinkstock

Így használd

Mivel egy meglehetősen feltűnő, erős színről van szó, érdemes vele csínján bánni. Egy-egy eperpiros kiegészítő, bútor, dekoráció kis mennyiségben is fel tudja dobni a szoba hangulatát, könnyen megtöri az egyhangúságot.

Forrás: Press Loft

Az eperszín egészen másképp fejti ki hatását a különböző helyiségekben: a hálószobában érzéki, meghitt atmoszférát teremt; a konyhában nagyon jól mutat, jó kedvre derít és meghozza az ember étvágyát; az előszobának otthonos hangulatot biztosít.

Forrás: Press Loft

Érdekesség

A Feng Shui szerint a piros a Tűz elemhez tartozik, eszerint pedig kevés is elég belőle, viszont nem hiányozhat a lehangoltnak, élettelennek tűnő helyiségekből. Nyugaton gyakran találkozni piros bejárati ajtókkal is, a Feng Shuiban a piros ajtó ugyanis azt jelenti, "Üdvözöllek".

Forrás: Press Loft

Fehérrel, sárgával, narancssárgával vagy bézzsel kombinálva nagyon jól tud mutatni. A zölddel viszont, ami az eperpiros komplementer színe, inkább ne párosítsd, mert az eredmény túlságosan is durva, már-már agresszív lenne.

Megjött a kedved a pirosításhoz? Inspirálódj képeinkből!

Forrás: Press Loft
Forrás: Press Loft
Forrás: Press Loft
Forrás: Press Loft
Forrás: Press Loft
Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.