Több tízezer fa ültetésével ünnepelték a kis trónörökös születését

Forrás: AFP/King Wangchuck's Facebook Page -
Bhután trónörökös ültetés kisfiú ünneplés megszületés facsemete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
108 ezer facsemetét ültettek el Bhutánban, hogy így kívánjanak hosszú és boldog életet a február 5-én világra jött trónörökösnek, a Vangcsuk-dinasztia legfiatalabb sarjának.

A kis himalájai királyságban, Bhutánban március elején tízezrek ültettek fát a királyi utód tiszteletére, és most imádkoznak, hogy a kis fák meggyökerezzenek, mert a buddhizmusban a fa a hosszú élet, az egészség, a szépség és a könyörületesség szimbóluma, az élet mindféle formájának a táplálója - írja az MTI.

Forrás: AFP/King Wangchuck's Facebook Page

Cering Tobgaj miniszterelnök, három minisztere és az ellenzék vezetője is a 100 ezer ember között volt, aki részt vett a faültetési akcióban március 6-án, egy hónappal azután, hogy megszületett Dzsigme Keszar Namgjel Vangcsuk király első gyermeke, egy kisfiú. Az akcióban különböző fajtájú fákat ültettek a tengerszinttől való magasság függően. Azért éppen 108 ezret, mert a buddhizmusban a 108 szent szám, a híveknek ennyi tisztátalanságtól kell megszabadulniuk a megvilágosodáshoz.

Vilmos herceg és Katalin hercegné a hírek szerint áprilisban készül meglátogatni Bhután királyát és királynéját.

Rossz anya lenne II. Erzsébet? Barátnője elárulta az igazságot a királynőrőlhttp://www.life.hu/csalad/20160311-ii-erzsebet-brit-kiralyno-rossz-es-rideg-edesanya-volt-karoly-szerint.htmlHideg és távolságtartó - Károly herceg korábban így jellemezte az anyakirálynőt. Erzsébet unokatestvére és régi barátja, Margaret Rhodes szerint azonban ez egyáltalán nem így van. Család--Cuki ajándékkal kedveskedett Angelina Jolie-nak Brad Pitthttp://www.life.hu/csalad/20160307-brad-pitt-szinesz-cuki-ajandekkal-kedveskedett-felesegenek-angelina-jolie-szinesznonek.htmlAz 52 éves világsztár három gyermekét is bevonta a meglepetésbe, amelyet feleségének, Angelina Jolie-nak szánt. Család--Bréking! Apa lesz a Maroon 5 szexi énekese, Adam Levinehttp://www.life.hu/csalad/20160311-adam-levine-a-maroon-5-enekesenek-felesege-behati-prinsloo-terhes.htmlA zenész felesége, Behati Prinsloo a hírek szerint a harmadik-negyedik hónapban jár. Család--Rendben van-e a meztelenkedés a gyerek előtt?http://www.life.hu/csalad/20160308-constance-hall-blogger-es-valosagshow-sztar-igy-velekedik-a-meztelenkedesrol-a-gyerek-elott.htmlA valóságshow-sztárból lett blogger-anyu, Constance Hall közösségi oldalán jelentette meg őszinte gondolatait arról, miért jár-kel egy szál semmiben a gyerekei előtt. CsaládOrigoAnyaszült meztelenül mutatta meg szülés utáni alakját Kim Kardashianhttp://www.life.hu/csalad/20160307-kim-kardashian-valosagshow-sztar-anyaszult-meztelenul-mutatta-meg-szules-utani-alakjat.htmlA valóságshow-sztár újra belendült: egy szál semmiben szelfizett hatalmas méretű fürdőszobájában. Család--Megvan a svéd trónörökös neve! Így hívják Viktória hercegnő második gyermekéthttp://www.life.hu/csalad/20160303-viktoria-sved-hercegno-masodik-gyermekenek-a-neve-oscar-carl-olof.htmlA kedden született trónörökös a hírek szerint az Oscar Carl Olof nevet kapta, és a Skane hercege megszólítás illeti majd. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.