Ezért figyelj oda arra, hogy mit reggelizel – A BikiniBody dietetikusának tippjei

Forrás: Dreamstime -
BikiniBody egészséges életmód dietetikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához.

A Fitbalance és a színpad úgy érzem, kellőképp fellelkesítette Teodórát a mozgás terén, azt hiszem, elérkezett hát az idő, hogy a diétát is elkezdjük szigorúbban venni. Nézzük most meg közösen, hogyan telt az előző hét! Tapasztaltam pozitív újdonságokat, nagyon sok ötletemet szívesen fogadta Teodóra, különös tekintettel az edzések előtti és utáni étkezések kapcsán.

Nem mindegy, mit eszünk edzés előtt és után Forrás: Dreamstime

A joghurtos-túrós finomságokat nagyon kedveli, bár javasoltam, hogy egyen több szezonális gyümölcsöt is hozzá, az eper már igen könnyen elérhető, minden zöldségesnél kaphatunk reális áron.

Hamarosan itt az eperszezon – Ezért egyél belőle minél többet!

Mesésen pirosló, csodálatosan édes, ráadásul szuperegészséges. Nem véletlen, hogy az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk, így alig várjuk a szezonját. Olvasd el a Life.hu-n, miért is annyira egészséges az eper.

Sokszor küldött Teodóra képeket is az aznapi újításokról, legyen az saláta, amit gombával dobott fel, vagy az előbb említett túrós finomságok valamelyike.

Hogy a folyadékfogyasztás még könnyebb legyen, a vízbe is került egy kis gyümölcs, illetve némi gyömbér, ezt nektek is javaslom, a cukormentes limonádéknak a jó idő beköszöntével egyre nagyobb létjogosultságuk lesz.

Kísérletezzetek, teszteljetek többféle gyümölcs- és fűszerkombinációt, fantasztikus frissítőket kaptok eredményként. Szerencsére a puffasztott rizsnek is búcsút mondtunk, sokkal laktatóbb falatokra cseréltük le inkább, például zabkekszre vagy svéd laposkenyérre. Sajnos azért még hibákat is vétett Teodóra, ami azért annyira nem meglepő, hiszen a 3. héten válnak csak szokássá az újdonságok. Ahogy azt a táplálkozási naplójából is észrevehetitek, egyelőre még kevés zöldséget fogyasztott, a reggeli szendvicsekhez például rendre elmaradt ezen a héten, pedig az nagyban hozzájárult volna a teltségérzet hosszabb fennmaradásához.

Egy finom szendvics teltségérzést ad Forrás: Dreamstime

A reggeliket túl egyhangúnak érzem, javasoltam, hogy dobja fel a napindító perceket olyan gyorsan elkészíthető falatokkal, mint a magas omega-3-tartalmú chiapuding, vagy a megunhatatlan rostforrás, a zabkása, ami szerintem Teodórának különösen ízleni fog neki, hiszen korábban nagy müzlirajongó volt.

5 ok, amiért a zabpehely a legjobb reggeli

Unod a szendvicseket, nincs időd reggel rántottával bíbelődni, a gyümölcstől pedig csak éhesebb leszel? Kár tovább keresgélned, a zabpehely az egyik legjobb reggeli, amit csak választhatsz. Íme, 5 ok, amiért érdemes beiktatnod az étrendedbe, akár mindennap!

Ha a reggelit ezekkel a megfelelő összetételű falatokkal kezdjük, tízóraira pár falat zabkeksz mellé eszünk egy kis friss gyümölcsöt, akkor nem fogjuk már tizenegy órakor az órát lesni a delet várva, majd befalni az amúgy nem kis méretű ebédünket. Ugyanez igaz az uzsonnára is, ha elhagyjuk ezt a néhány falatot, azt kamatostól fogjuk a vacsora során bepótolni. Tehát a heti tanulságok összefoglalva: ne feledkezzünk meg a sok-sok zöldségről, ügyeljünk arra, hogy a reggelik ne legyenek egyhangúak, és amiről nem lehet eleget beszéli: sokszor együnk keveset, ez tényleg mindennek az alapja.

A reggeli a nap legfontosabb étkezése Forrás: Dreamstime

Ha most még ti is nehezen veszitek az akadályokat, ne aggódjatok, tartsatok ki: nemsokára mindez mindennapjaitok szerves részévé fog válni, sokkal könnyebbnek fog tűnni az egészséges életmód, mint azt valaha gondoltátok volna. Hajrá, szurkolok nektek!

Megfelelő étkezés, változatos mozgásprogram és komoly elhatározás – Életmódváltásra fel!

Újabb héten vagyunk túl, ami a Life.hu és Katus Attila közös BikiniBody programját illeti. Kíváncsi vagy, hogy halad a közös munka Teodórával, a BikiniBody győztesével? Olvasd el Attila e heti beszámolóját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.