A legextrémebb edzőtermek a világban, amelyektől eláll a lélegzeted

Forrás: fitnessontherockscolorado.com -
edzőterem extrém fitneszpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Autóroncsok között súlyzózni Kijevben? Agancsok között falat mászni Japánban? Vagy éppen gyárak tetején jógázni? A testmozgás formában tart, és feltölt, a legextrémebb helyszínekkel viszont még különlegesebb lehet az edzés. Ha igazi sportőrült vagy, akkor ezekre a helyszínekre érdemes egyszer ellátogatnod!

Kiev Outdoor Gym (Kijev)

Ukrajna fővárosában, Kijevben található Kelet-Európa talán legextrémebb szabadtéri „konditerme". Közel 30 éve biztosít szabad használatot azok számára, akik a megszokott konditermi hangulat helyett valami egészen másra vágynak. Az itt megtalálható eszközök egytől egyig régi autók újrahasznosított elemeiből épültek fel, így ezen a helyen edzeni olyan érzés, mintha az ember épp egy hulladéktelepen emelgetné a súlyokat.

Forrás: Imgur

Illoiha Omotesando Fitness Gym (Tokió)

A japán designer, Nendo fejéből pattant ki elsőként a gondolat, hogy az unalmas mászófalakat valami igazán extrém és oda nem illő kiegészítőkkel varázsolja izgalmasabbá. Így az illoihai Omotesando fitneszterem mászófalain jól megszokott kapaszkodók helyett szarvasfejek, vagy éppen ember nagyságú képkeretek segítik a mászókat.

Forrás: nendo.jp

Athletes (Budapest)

Az Athletesben profi- és hobbisportolók egyaránt megtalálják a tréningekhez, különösen a krosszedzésekhez szükséges ruházatot, ám az Under Armour, Reebok, Nike és Adidas termékek széles választékán túl hazánkban egyedülálló tulajdonsággal is bír: mobil-edzőteremként is funkcionál. A ruhák mögött svédszekrények, húzódzkodóelemek és más sporteszközök rejtőznek, amelyek pillanatok alatt rendelkezésre állnak. A kis létszámú, zártkörű tréningeken túl pedig workshopokkal és további izgalmakkal is várja az érdeklődőket Budapest népszerű bevásárlóközpontjában.

Forrás: Athletes

Red Rock Fitness (Colorado)

A coloradói Red Rocks Amphitheatre-t a természet teremtette, az ember pedig ki is használja. Évek óta rendeznek itt koncerteket és különböző programokat, hiszen a kövek szinte szabályos, lépcsőszerű formájuk miatt kényelmes ülőhelyként is szolgálnak. Néhány ember számára azonban új értelmet nyertek a lépcsők, és ma már inkább gondolnak rájuk steppadként, mert remek gyakorlatok elvégzésére is alkalmasak.

Forrás: fitnessontherockscolorado.com

Life 1 (Budapest)

Belvárosi edzőterem létére igencsak nagy alapterülettel rendelkezik a Life 1 terem, ahol a fitneszrészlegen túl wellness is található. Ami igazán különleges ebben az edzőteremben, az a 23 méteres úszómedence. A célként kitűzött hossz leúszása után pedig a jakuzzit és a szaunaparkot is igénybe veheted. A futógépeknél a terem műfüves borítása pedig igazi természet közeli élményt nyújt.

Forrás: life1.hu

Brooklyn Grange Farm (Brooklyn)

Brooklyn több évtizedes, hatemeletes gyárának tetején helyezkedik el az a tetőkert, ami egy falat vidéket teremt a nyüzsgő város szívében. Az idilli környezet a jógaoktatókat is megihlette, akik rendszeresen tartanak órákat azoknak, akik egy kis nyugalomra vágynak. Gyárra fel!

Forrás: Instagram/Brooklyn Grange Farm

TGO Green Heart (Egyesült Királyság)

TGO Green Heart vállalat kültéri kondigépeket biztosít az Egyesült Királyság számtalan pontján. Számukra is fontos a környezetvédelem, így a gépekhez szükséges energiát a használók által kifejtett energiából nyerik.

Forrás: tgogc.com

Szabadtéri edzőterem a Népligetnél (Budapest)

Ugyan közel sem annyira extrém, mint kijevi társa, de már az is szuper, hogy Magyarországon is vannak hasonló szabadtéri kondiparkok. Egyik kedvencünk a Népligetben a Vajda Péter út és a Könyves Kálmán körút találkozásától nem messze található. Természetesen közel sem annyira felszerelt, mint egy edzőterem, de a gyönyörű szabadtéri környezet előcsalogatja a kreativitásunkat. Kar-, váll- és hasizom erősítésére alkalmas gépek és az úgynevezett tajcsikerék is megtalálható a parkban.

Képünk illusztráció Forrás: tornapalya.hu

Mozgasd át magad a jó levegőn! Használd a szabadtéri kondiparkot

Az utóbbi időben gombamód nőnek ki a szabadtéri edzőparkok, legyen szó fővárosról vagy vidékről. Egy komplett edzést el tudsz végezni egy ilyen helyen; mi Nagy Amarillát, a Life.hu aerobikedzőjét kértük meg arra, mutassa meg, hogyan is fogjunk hozzá a test átmozgatásához! Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.