Eb-ről zárták ki Risztov Évát: nevetséges körülmények között úszott a bajnok

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
tévesztés pálya Risztov Éva kizárás Eb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába ért harmadikként a célba Risztov Éva a hoorni nyíltvízi Európa-bajnokság 10 kilométeres versenyében, utólag diszkvalifikálták pályatávesztés miatt. A magyar klasszis és a szövetségi kapitány is nevetségesnek nevezte a hollandiai körülményeket.

Senki nem vitatja a pályatévesztés tényét, de Risztov Éva, és hasonlóképpen járt versenytársa az Európa-bajnok német Isabelle Harle a kötél alatt átbújva korrigáltak. Ezáltal nem vágták le a pályát, tehát nem úsztak kevesebbet, csak irányba álltak, mégis kizárták a versenyből.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Gellért Gábor szövetségi kapitány is elismerte a pályatévesztés tényét, azonban elmondta, felháborítóan nívótlan körülmények voltak a versenyen. „Szánalmas, ami itt van. A legutolsó kupaversenyen is van lehetőség arra, hogy a résztvevők a pályán gyakoroljanak legalább egy nappal a rajt előtt, de inkább kettővel. Itt még egy órával a start előtt sem voltak képesek kijelölni a végleges vonalat, a rajt előtti percekben cserélgették a kék és zöld bójákat kint a vízen" - mondta a kapitány, akik óvást nyújtottak be.

„Az óvásban arra hivatkoztunk, hogy a pálya nem volt kijelölve rendesen. Amikor fogalmaztuk, már akkor kinevettek minket, hogy miért akarunk elveszteni száz eurót... "

- mondta Gellért Gábor. „Történt, ami történt, nem tudok semmi olyat mondani, amivel felkavarom az érzelmeket. Én mindent megtettem ma" - foglalta össze a történteket Risztov Éva, aki úgy véli, jobb, hogy most esett meg ilyesmi, mint egy hónap múlva - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.