Sam McKnight fodrász sokat tudna mesélni egykor legkedvesebb vendége, Diana hercegnő életéről, no és persze a hajáról. Ez utóbbit meg is teszi legfrissebb könyvében. 

Diana hercegnő egy embernek köszönheti ikonikussá vált rövid haját – ez a valaki pedig nem más, mint Sam McKnight, a skót stylist, akivel 1990-ben találkozott egy divatfotózáson. A férfi csak annyit tudott, hogy egy nagyon fontos emberrel fog együtt dolgozni, és azt hitte, ez a valaki Margaret Thatcher lesz – míg be nem sétált hozzá a hercegnő. 

Diana ikonikussá vált rövid hajaForrás: Vogue

Vilmos és Harry herceg édesanyját akkoriban Patrick Demarchelier fotózta a brit Vogue számára, Sam, a fodrász pedig úgy készítette el Diana akkor még vállig érő haját, mintha rövid lenne. A fotózás után azonban Diana megkérdezte őt, hogy ha szabad kezet adna neki, mit tenne a hajával – mire a férfi azt mondta, levágná. Meglepetésére Diana ott és akkor megengedte, hogy belekezdjen az átalakításba. 

A hajvágásnak nem kis visszhangja lett: az "új" Diana mindenhol címlapon szerepelt, a fodrász pedig annyira reflektorfénybe került, hogy a szüleinek két hétre el is kellett hagyniuk az otthonukat. Ekkor kezdődött a szoros barátság Lady Di és a hajmágus között – innentől kezdve, ha Diana Londonban volt, hetente meglátogatta fodrászát egy igazításért.