Az Egyesült Államok mindig is a különböző nemzetek olvasztótégelyeként funkcionált, felemelkedését és naggyá válást a más és más országokból érkező bevándorlóknak is köszönheti. Nem csoda hát, hogy a legtöbb hollywoodi csillag felmenői között is meglepő nemzetiségű rokonokat találhat az ember. Az alábbiakban olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik bár az Egyesült Államokban lettek híresek, attól egészen távoli helyeken születtek.  

Mila Kunis - Ukrajna

A gyönyörű színésznő Milena Markovna Kunis néven látta meg a napvilágot 1983-ban Csernyivciben az Ukrán SZSZK területén. Kunis családja 1991-ben emigrált az Egyesült Államokba, és Los Angelesben telepedtek le. 

Mila KunisForrás: AFP/Angela Weiss

Emma Watson - Franciaország

Emma Charlotte Duerre Watson 1990-ben született Párizsban, és egészen ötéves koráig a francia fővárosban élt. Mikor azonban szülei elváltak, Emma az édesanyjával visszaköltözött Angliába, Oxfordshire-ba.

Emma WatsonForrás: AFP/Angela Weiss

Natalie Portman - Izrael

A színésznő 1981-ben született Neta-Lee Hershlag néven az izraeli Jeruzsálemben. Portman anyai rokonai osztrák és orosz zsidók voltak, apai rokonai pedig Lengyelországban, illetve Romániában éltek, később Izraelbe emigráltak. A színésznő hároméves volt, amikor a családja az Egyesült Államokba, New Yorkba költözött.

Natalie PortmanForrás: AFP/Tommaso Boddi

Nicole Kidman - Hawaii

Nicole Kidmanről mindenki ausztrál színésznőként beszél, azt kevesen tudják, hogy valójában Nicole Mary Kidman néven 1967-ben a Hawaii-szigetek fővárosában, Honoluluban született. Négyéves volt, amikor a szüleivel visszaköltöztek Ausztráliába.

Nicole KidmanForrás: AFP/Mark Ralston

Keanu Reeves - Libanon

Keanu Charles Reeves 1964-ben Bejrútban, Libanonban született. A jóképű színész igazi multikulturális családból származik: édesanyja angol, édesapja pedig kínai-hawaii származású. A színész érdekes keresztnevének a jelentése egyébként "szellő a hegyek fölött". Keanu szüleinek a kapcsolata nem sokkal a fiuk születése után megromlott, így Reeves édesanyjával New Yorkba költözött.

Keanu ReevesForrás: AFP

Bruce Willis - Németország

Walter Bruce Willis 1955-ben egy németországi amerikai katonai bázison született Idar-Obersteinben, édesapja amerikai katona, édesanyja német banki alkalmazott volt. Miután a színész apját 1957-ben elbocsátották a seregből, a család az Egyesült Államokba, New Jersey-be költözött.

Bruce WillisForrás: AFP