fürdőszoba luxus extravagáns lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fürdőszoba a kényelemről, a relaxációról szól. Az előző cikkünkben már bemutattuk a legszebb természetközeli fürdőket. Most a luxust és a fényűzést szimbolizáló csodák jönnek. Az északi hideg eleganciától kezdve a keleti túlzó formavilágig mindenféle stílus helyet kapott.

Balamatsiuk Oksana tervezte a Hókirálynő fürdőszobáját – nevezhetnénk így is. Egy igazi gyöngyszem, melyben helyet kapott egy kandalló is! A könnyűfémből készült szerelvények a tiszta téli ágakra emlékeztetnek, a csiszolt padló maga a tükörjég, a csillogó mozaikcsempe pedig épp olyan, mintha a vízcseppek ráfagytak volna.

/1709/A_vil2017912115930

Maria Ivanova keze nyomát dicséri ez az intelligens és kifinomult fürdőszobai rendszer. Gránitburkolattal a padlón, a kádon és a nagyméretű falakon. A tér és a monumentalitás jegyében született ez a fürdőszoba.

/1709/A_vil2017912121242

Faynblat Victoria látványosan az arany motívumra tette le voksát akkor, amikor megtervezte ezt a fürdőszobát. Szerencsére nem lett giccses, sőt. Egyfajta hercegi dicsfényt kapott tőle. A kád formája annyira egyedi, hogy inkább hasonlít egy ékszeres tálcára, mint egy fürdőalkalmatosságra.

/1709/A_vil20179121245

A Maharadzsa hálószobája... vagyis fürdőszobája. A bonyolult boltívek, a csillogó aranybetétek valódi luxusérzést kölcsönöznek ennek a helyiségnek.

A bonyolult boltívek, a csillogó aranybetétek valódi luxusérzést kölcsönöznek ennek a helyiségnek Forrás: Ahmed Mady

A csillogó márvány és a süllyesztett világítás igazán elegáns fürdőszobát eredményeznek.

A csillogó márvány és a süllyesztett világítás igazán elegáns fürdőszobát eredményeznek Forrás: Ahmed Mady

A fürdőszobai feletti halogén világítás meghitt, pihentető légkört biztosít, amely minden fürdést egyfajta rituálévá varázsol.

A fürdőszobai feletti halogén világítás meghitt, pihentető légkört biztosít Forrás: Ahmed Mady

Ez a fürdő modern, bár nem teljesen minimalista stílusú. A csupaszon lógó izzók remek elemei a fürdőszobának.

A csupaszon lógó izzók remek elemei a fürdőszobának Forrás: Ahmed Mady

A nőies megjelenés jegyében született ez a kelet-ázsiai ihletésű fürdő. A hűvös kék- és szürke színárnyalatok, a szép rózsaszín, virágmintás csempe visszafogott, mégis rendkívül hívogató.

A hűvös kék- és szürke színárnyalatok, a szép rózsaszín, virágmintás csempe visszafogott, mégis rendkívül hívogató Forrás: Ahmed Mady
Titkos ajtók és rejtett szobák a 21. századbanhttp://www.life.hu/otthon/20170911-titkos-ajtok-es-rejtett-szobak-a-21-szazadban-epiteszeti-erdekessegek.htmlGyerekkorunk titkos ajtói a regényekben, ifjúsági filmekben jelentek meg, majd onnan a fantáziánkon átmásztak a valóságba. Más szemmel néztünk egy-egy repedésre, ferdén feltett tapétára. Legtöbbünket még ma is izgalommal tölt el egy-egy titkos ajtó felfedezésének gondolata; a várakozás, mely a kinyitása és a rejtett helyiség megpillantása között erőteljes szívdobbanások hullámával érkezik. Titkos ajtók még ma is vannak, sőt, újak is készülnek. Otthon--A babaszoba kialakítása - Babaágy trendekhttp://www.life.hu/otthon/20170905-a-babaszoba-kialakitasa-babaagy-kisagy-otletek-tippek.htmlA babaszoba kialakítása nem könnyű feladat. Egyrészt meg kell hagyni a saját autonómáját, másrészt érdemes a lakás alapkoncepciójába illeszkedően megtervezni. Most a legfontosabb elemével fogunk foglalkozni, a babaággyal. El se hinnéd, mennyire befolyásolja a szoba összképét, illetve ennek kiválasztásával kell kezdeni a babaszoba kialakítását. Otthon--A jövő házai már a jelenben élnek - Beszélgetés Bényei István építésszelhttp://www.life.hu/otthon/20170817-a-jovo-hazai-mar-a-jelenben-elnek-beszelgetes-benyei-istvan-epitesszel.htmlKépzeld el, ahogy a gondolattól, a kottára írt hangjegyeken át, végül eljutsz a hangversenyterembe, ahol felcsendül a megírt, önmagával és a jelenlévőkkel is csodás összhangban lévő zenemű. Így lehet a legjobban szemléltetni Bényei István munkásságát, aki ma, egyike Magyarország legnevesebb építészeinek. Ő az, aki nem házakat, hanem otthonokat tervez és épít. OtthonOrigoNyilvános WC-ből pazar álomotthon - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170803-nyilvanos-wc-bol-pazar-alomotthon-anglia-fotok.htmlAngliában magasabbak a lakás árak, mint New Yorkban. Nem csoda hát, ha az emberek megpróbálnak okosan saját otthonhoz jutni. Így tett Laura Clark is, aki még 2005-ben végzett belsőépítészként. Úgy gondolta, a tanultakat átülteti a gyakorlatba, és vesz egy nyilvános illemhelyiséget. Otthon--Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigo4 csodálatos természeti kincs, amely visszaköszön a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170825-4-csodalatos-termeszeti-kincs-inspiracio-a-lakberendezesben.htmlA világ rengeteg mesés tájjal kecsegtet, de ezek közül a legtöbb elérhetetlen marad. Ezen segítünk most; olyan lélegzetelállító természeti kincseket mutatunk, amelyek egyben kitűnő inspirációval is szolgálhatnak otthonod felfrissítéséhez. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.