A babaszoba kialakítása - Színek, minták

színek babaszoba gyerekszoba csecsemő újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az új jövevény szobájának kialakítása gyönyörű feladat. Belecsempészheted a várakozás örömét, és egy teljesen új világ nyílik meg számodra. Előző írásunkban a babaágyakkal foglalkoztunk, most a színek és minták sokrétűségével fogunk megismertetni. Mi illik, és mi nem? Miként lehet unisex vagy épp nemorientált egy kisbaba szobája? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kapsz.

Egy babaszobában fontos, hogy neked is jusson elég hely. Itt fogod pelenkázni, szoptatni, álomba ringatni. Így ez még a kettőtök birodalma. Ne válassz tehát tőled idegen színeket és formákat.

A minták tekintetében még inkább a kiegészítők kerüljenek a fókuszba. A babák imádják az erős kontrasztokat, a fekete-fehér mintás puhakönyveket például már egész kis koruktól szeretik nézegetni. Látásuk még pár hónapos korukig homályos – születésükkor kb. 20-30 centiméterig látnak élesen -, ez a hetek múlásával egyre tisztábbá válik. A semleges színű falra tehetsz bordűrt, ez egyrészt feldobja a falat, másrészt nem válik tőle túl impulzívvá, így a babát nem éri majd túl sok passzív inger.

Forrás: Press Loft

Kislány lesz!

A lányos szobáról először mindenkinek a rózsaszín falak és kiegészítők jutnak eszébe. Manapság azonban egyre ritkább, hogy a falat erőteljes színűre festik a szülők. A fehér egy letisztult és gyönyörű szín, amely a babaszoba többi tartozékával kedved szerint alakítható. Hosszú távon remek variálhatóságot tesz lehetővé. A rózsaszínt sem érdemes túlzásba vinni, hiszen úgy inkább fog a szoba egy cukorkagyárra hasonlítani, mint egy nyugodt és kellemes térre. Kombináld a rózsaszín halványabb, pasztelles árnyalatait például világosszürkével, erőteljességétől megfosztott sárgával, gyönyörű összképet fogsz így kapni. Ám el is rugaszkodhatsz a megszokottól, és választhatod alapszínnek a melegebb lilát, mályvát, tengerzöldet is.

Forrás: Press Loft

Kisfiú lesz!

Az általános fiús szín a kék. Egy erős, mély árnyalat azonban nem illik egy babaszobába. A fal színének egy pasztelles változatát válaszd, sőt játszhatsz is; csak az egyik falat kend le vele, a többi maradjon semleges. A kiegészítőkben is visszaköszönhet az adott szín, természetesen csak módjával. Bátran kísérletezhetsz a zöld színnel is, de a barna és szürke árnyalatai is remekül mutatnak egy kisfiúszobában.

Forrás: Press Loft

Lépj ki a konvenciókból!

Ha semleges színű bútorokat vettél, úgy érdemes a falat kissé megbolondítani, például egy falmatricával vagy apró, elszórt pöttyös tapétával, netán választhatod a „felezős" módszert. A fal fele, kétharmada ebben az esetben leggyakrabban fehér, a többi része pedig a gyerekszoba alapszíne.

Hódítanak a hófehér babaszobák, amelyekbe a kiegészítők fekete-fehér mintásak, vagy épp natúr színűek. Ez nagyon letisztult hatást kelt, és igen nyugtatóan hat mind a babára, mind a fáradt szülőkre. Nem mellesleg unisex, így akár már a kicsi nemének ismerete előtt is belekezdhetsz a kialakításába.

A semlegesség mellett, vigyél egy-két erőteljesebb színű kiegészítőt a kicsi szobájába. Ettől az összkép még finom és káoszmentes marad, ám a minimális impulzivitást biztosítod.

Forrás: Press Loft

Ezeket sose használd!

Kerüld a túl sok szín kavalkádját, az erős piros színt, mivel ezek túl sok ingert, túl erős rezgést jelentenek még egy kisbaba számára. Továbbá érdemes elkerülni a túl sötét színeket is, valamint a tarka-barka tapétákat.

1. Díszpárna - IKEA 2990 Ft 2. Sötétben világító csillagok - Fasza cuccok 490 Ft 3. Díszpárnahuzat - IKEA 1490 Ft 4. Gyapjúrostos tapéta - OBI 4990 Ft 5. Ülőzsák - KIKA 29 900 Ft Forrás: Life.hu
A világ leggyönyörűbb fürdőszobái - 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20170912-a-vilag-leggyonyorubb-furdoszobai-2-resz-luxus-design-extravagans.htmlA fürdőszoba a kényelemről, a relaxációról szól. Az előző cikkünkben már bemutattuk a legszebb természetközeli fürdőket. Most a luxust és a fényűzést szimbolizáló csodák jönnek. Az északi hideg eleganciától kezdve a keleti túlzó formavilágig mindenféle stílus helyet kapott. Otthon--Prince tovább él a róla elnevezett színben ishttp://www.life.hu/otthon/20170823-prince-tovabb-el-a-rola-elnevezett-szinben-lila-bibor.htmlMegalkottak egy új színt a nagyszerű zenészlegenda, Prince tiszteletére. Az 1984-es Purple Rain album óta hozzátartozott a bíbor szín, ám csupán halála után vált kézzelfogható névjegyévé. OtthonNorthfotoÚjítsd meg otthonod! - Tapétázási ötletek, tippekhttp://www.life.hu/otthon/20170818-ujitsd-meg-otthonod-tapetazasi-otletek-tippek.htmlA tapéta remek lehetőség az otthonod megújítására. Sokan úgy vélik, hogy a falakat lefesteni egyszerűbb feladat, de ez egyrészt nem mindig igaz, másrészt olyan drasztikus változást nem tudsz vele elérni. Megmutatjuk, hogy miként a legegyszerűbb tapétázni, és természetesen ötletekkel is szolgálunk. OtthonOrigoLucy Liu lakberendezőnek állt - Játszószobát rendezett be fiánakhttp://www.life.hu/otthon/20170816-lucy-liu-lakberendezonek-allt-jatszoszobat-rendezett-be-fianak.htmlA híres amerikai színésznő úgy döntött, fia már elég nagy ahhoz, hogy saját játszószobát kapjon. Ám nem az IKEA-ba rohant pár kimondhatatlan nevű bútorért, inkább designer segítségét kérte; közösen pedig egy csodálatos teret alakítottak ki, mely remekül illeszkedik a felnőtt enteriőrhöz. Otthon--Lakberendezési ötletek – Gyermek- és tiniszoba kialakításahttp://www.life.hu/otthon/20170731-lakberendezesi-otletek-gyermek-es-tiniszoba-kialakitasa.htmlEgy gyerekszoba berendezésére számtalan mintát találsz, melyek gyakran megidézik gyermekkorodat, vagy épp távol repítenek tőle. Ám sose dönts egyedül! Mivel otthonod, ezen szobáját elsősorban nem Te, hanem gyermeked használja, így közösen kell megálmodnotok azt az enteriőrt, mely megadja számára az „én birodalmam” érzést. Otthon--Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.