Bár a törvény tiltja, hiszen emberkereskedelemnek minősül, ma is előfordulnak olyan esetek, hogy a szülők több millióért cserébe a legnagyobb titokban eladják újszülött gyermeküket.

Az RTL Klub Fókusz című műsorának riporterei leplezték le azt a párt, akik születendő gyermeküket árulják. A döbbenetes felvételből kiderül, a leendő szülők 5 milliót kérnek a csöppségért. A magzatot is csak azért tartották meg, hogy pénzt kaphassanak érte. Most több, gyermekre váró párral egyeztetnek, és akikkel meg tudnak egyezni, azoknak odaadják a babát.

A műsorban megszólalt egy olyan anyuka is, aki ugyanezzel a módszerrel már négy gyermekét adta el. Ő, mint mondja, nem tudta volna a kicsik iskoláztatását fizetni, ezért úgy gondolta, jobb nekik olyan szülőkkel, akik ezt megengedhetik maguknak.

"Persze amikor kérek a babámról fotókat, akkor összeszorul a szívem és sírnék, de én csak arra tudok gondolni, hogy neki egy új életet adtam. Ők ki tudják tanítani, iskoláztatni, semmiben nem fog hiányt szenvedni sem lelkileg, sem anyagilag" – mesélte el a nő.

A riporterek úgy tudják, a rendőrség nyomoz hasonló ügyekben, ugyanakkor hivatalos közleményt vagy választ nem kaptak tőlük.