Döbbenetes: ötmillióért árulja gyermekét a magyar házaspár - Videó

Forrás: Thinkstock -
örökbefogadás riport emberkereskedelem gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a törvény tiltja, hiszen emberkereskedelemnek minősül, ma is előfordulnak olyan esetek, hogy a szülők több millióért cserébe a legnagyobb titokban eladják újszülött gyermeküket.

Az RTL Klub Fókusz című műsorának riporterei leplezték le azt a párt, akik születendő gyermeküket árulják. A döbbenetes felvételből kiderül, a leendő szülők 5 milliót kérnek a csöppségért. A magzatot is csak azért tartották meg, hogy pénzt kaphassanak érte. Most több, gyermekre váró párral egyeztetnek, és akikkel meg tudnak egyezni, azoknak odaadják a babát.

A műsorban megszólalt egy olyan anyuka is, aki ugyanezzel a módszerrel már négy gyermekét adta el. Ő, mint mondja, nem tudta volna a kicsik iskoláztatását fizetni, ezért úgy gondolta, jobb nekik olyan szülőkkel, akik ezt megengedhetik maguknak.

"Persze amikor kérek a babámról fotókat, akkor összeszorul a szívem és sírnék, de én csak arra tudok gondolni, hogy neki egy új életet adtam. Ők ki tudják tanítani, iskoláztatni, semmiben nem fog hiányt szenvedni sem lelkileg, sem anyagilag" – mesélte el a nő.

A riporterek úgy tudják, a rendőrség nyomoz hasonló ügyekben, ugyanakkor hivatalos közleményt vagy választ nem kaptak tőlük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.