pénztárcabarát tippek otthon olcsó lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki szép, kellemes hangulatú otthonra vágyik, de nem mindenki tud erre több száz ezer forintot rászánni. Egyszerű, pénztárcabarát megoldásokat hoztunk, melyekkel könnyen felfrissítheted otthonodat.

Több lehetőség is adott arra, hogy megújítsd a lakásod. Ha van némi kézügyességed, készíthetsz például egyedi lámpát, vehetsz pár kimondottan különleges és meghökkentő díszpárnát, átfestheted a szobák falait valami merész színre, vagy épp új bútorokkal lepheted meg az otthonod.

Az ágy igen kardinális kérdés, hiszen a pihentető alváshoz elengedhetetlen egy számodra kényelmes matrac.

1. 140x200 cm-es matrac kókuszréteggel Matracos.hu 69.900 Ft, 2. 140x200 cm-es táskarugós matrac Mömax 49.990 Ft, 3. 140x200 cm-es habszivacs matrac IKEA 39.990 Ft, 4. 90x200 cm-es matrac KIKA 49.900 Ft, 5. 140x200 cm-es matrac Jysk 65.000 Ft Forrás: Life.hu

Van rugós, kókuszszivacs, kemény, puha, félkemény... Épp ezért, mindenképp próbáld ki, feküdj bele, mielőtt megveszed. Érdemesebb az ágyra félretett összegből egy jobb minőségű matracot venni, és mellőzni az ágykeretet. Persze nem szerencsés közvetlenül a padlóra tenni a matracot, mivel nem tud szellőzni, akkor sem, ha hetente átforgatod. Ám, a régi ágyadból, ha kiveszed a rácsot, és azt teszed a földre – vagy veszel egyet magában pár ezer forintért -, már meg is oldottad a dolgot. Ráadásul a „földön" lévő matracról le sem lehet esni, sőt, a szörnyek sem tudnak elbújni alatta.

Egy új szőnyeggel is nagyon feldobhatod a szoba hangulatát.

1. Kerek pamutszőnyeg H&M Home 6990 Ft, 2. Hampen szőnyeg IKEA 2490 Ft, 3. Puha szőnyeg Mömax 9490 Ft, 4. Diamond multi szőnyeg KIKA 14.990 Ft, 5. KOLTRAST szőnyeg Jysk 3000 Ft Forrás: Life.hu

Egy semleges színű helyiségbe, vegyél valami színeset, mintásat, hidd el, így teljesen más jelleget fogsz adni az addig megszokott enteriőrnek. De remek választás egy hosszú szálas, puha, süppedős szőnyeg is, melyen mezítláb mászkálni külön élvezet. Amennyiben szép a padló, úgy nem kell az egészet befedni szőnyegekkel, válassz egy kisebb, de dekoratívabb darabot. Sőt, akár több kisebb szőnyeggel is remek hatást érhetsz el. Ez esetben érdemes leragasztani kétoldalú ragasztócsíkokkal, hogy ne mozduljanak el.

A nappalik legfontosabb és egyben legszembetűnőbb eleme a kanapé.

1. Masni alakú díszpárna Tiptappa.hu 4000 Ft, 2. Polár pléd Mömax 799 Ft, 3. Royale ágytakaró KIKA 9990 Ft, 4. Paradise párnaszett Otthontextil.hu 6999 Ft, 5. VÄNSKAPLIG díszpárna IKEA 1690 Ft Forrás: Life.hu

Attól mert régi, foltos, kopott a huzata, még nem kell feltétlen lecserélnek. Egy kisebb kanapé is 40-50 ezer forintba kerül. Jóval kevesebb összegből is megújíthatod. Nem kell más, csak 1-2 nagy ágytakaró, pléd, mellyel befeded és pár szép díszpárna.

Az öntapadó fóliáktól gyakran ódzkodunk, pedig kevés pénzből, szuperül meg lehet újítani velük bútorokat és az ablakokat.

1. Tropic öntapadós tapéta Tapétakarnis.hu 2990 Ft, 2. Öntapadós üvegtapéta Praktiker 2999 Ft, 3. Csempematrica Dekorhon.hu 1490 Ft, 4. Öntapadós üvegfólia OBI 829 Ft, 5. Rio öntapadós tapéta FóliásJuci.hu 1590 Ft Forrás: Life.hu

A felragasztásuk sem bonyolult, egyszerűen csak méretre kell őket vágni, majd lassan, egy konyharuha segítségével rásimítani a felületre. Ezzel szekrények, dohányzóasztalok is új életre kelhetnek, sőt, csempére téve, a konyha és a fürdőszoba is megváltozhat. Az üvegbetétes ajtókra, vagy függöny helyett az ablakokra, kitűnően alkalmasak az áttetsző verziók, vagyis az öntapadó üvegtapéták.

Próbáld ki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.