Szilágyi Liliána őszintén beszélt étkezési zavaráról és arról, miért szánta rá magát arra a bátor lépésre, hogy mindenkivel megosztja problémáját. A tehetséges úszó a LifeTv Ez zsír! című műsorában vallott a küzdelmekről és arról, hol tart most épp a gyógyulás felé vezető úton.

Szilágyi Liliána a LifeTv Ez zsír! című műsorának adott interjút arról, hogy az elvárások és a megfelelési kényszer hatására bulimiás lett. A sportoló nem először beszél problémájáról, februárban a blogján vallotta be, hogy étkezési zavarokkal küzd. Az ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó most elárulta, miért döntött úgy, hogy felvállalja betegségét mindenki előtt.

Szilágyi Liliána a LifeTv kameráinak is bátran vallottForrás: Ez zsír/Life TV

„Ha van valakinek lehetősége arra, hogy felszólaljon valami mellett, akkor azt igenis tegye meg" – vélekedik Liliána. Szerinte fontos, hogy a problémáikról is beszéljenek az emberek, hiszen senki nem tökéletes. A sportoló arról is vallott, hogy egészen a blog megírásáig önmagával szemben sem volt őszinte.„Ennek az egész betegségnek a legfontosabb kulcsa az, hogy bujkálnunk kell, bujkálnom kellett. 12 éves korom óta csináltam, és én most realizáltam azt, hogy tönkreteszem a testemet, a lelkemet, a mentalitásomat. Konkrétan mérgezem magam ezzel az egésszel. Teljesen mindegy, hogy mi miatt alakult ki, teljesen mindegy, hogy mi volt a kiváltó ok, ez az én életem, az én döntéseim. Nem volt könnyű, de szembe kellett néznem azzal, hogy ez folyik és történik" – árulta el az úszó, aki mai napi küzd betegségével.

Még nincs túl a nehezénFotó: Mudra László - Origo

Nekem nagyon nagy testképzavarom van. Ha azt mondod nekem, hogy jó alakom van, én bólogatok és mosolygok, de nem tudok azonosulni vele. Mindenki máshogy látja magát, mindenki máshogy azonosul önmagával. Nekem nagy feladat, és nagy szembenézés az is, hogy elfogadjam magam" – vallotta be Liliána, aki azért azt leszögezte, nem akarja, hogy az étkezési zavara határozza meg őt.
„Nem akarok a bulimiás úszó lenni, mert nem az vagyok, tehát nem fogom beskatulyázni magamat, és ezt nem is hagyom, de mindenképpen úgy gondolom, hogy kell beszélni dolgokról" – mondta a sportoló, és elárulta, hogy a jövőben több gondolatot szeretne megosztani a blogján. „Szeretném sűrűsíteni, vannak gondolataim. És nagyon szép visszajelzéseket kapok, hogy ez az az út, amit képviselnem kell, és hogy mennyit segítettem. Ez nagyon jó érzéssel tölt el, mert ha tudunk egymásnak segíteni, akkor igenis tegyük meg" – zárta a beszélgetést Liliána.

Szilágyi Liliána hatására Sarka Kata bevallotta, anorexiával küzdött
Sarka Kata a LifeTv Ez zsír! című műsorában vallott arról, amiről eddig még soha. A műsorvezető elárulta, hogy anorexiával diagnosztizálták, és kórházba kellett feküdnie. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!