Ruhamustra a királyi keresztelőről: hagyomány és elegancia mindenekfelett

Pippa Middleton Lajos herceg Meghan Markle Katalin hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 9-én megkeresztelték Vilmos herceg és Katalin hercegnő harmadik gyermekét, Lajos herceget. A dédnagyszülők, azaz II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg nem vettek részt az eseményen, de a nagynénik és nagybácsik nem hiányoztak. Most megmutatjuk, hogy milyen ruhában érkeztek az eseményre a királyi család tagjai. 

Katalin hercegné áprilisban adott életet harmadik gyermekének, Lajos hercegnek. A trónöröklési sorban ötödik helyet elfoglaló herceg bemutatását követően Harry és Meghan frigyére került át a figyelem, a napokban azonban megint Lajos herceg volt a főszereplő. Bemutatását követően - az első hivatalos fotókat leszámítva - most először, a keresztelőjén láthattuk a csöppséget.

  • Katalin és az Alexander McQueen divatház

Katalin hercegné, ahogy a legfontosabb hivatalos rendezvényeken általában, ezúttal is egy Alexander McQueen darabot választott. A divatház tervezte annak idején a menyasszonyi ruháját, de az ő ruhájukat viselte Meghan Markle és Harry herceg esküvőjén, és György herceg illetve Sarolta hercegnő keresztelőjén is. A három ruha közül nekünk talán a mostani tetszett legjobban. Rendkívül elegáns volt, és a királyi család kapcsán szintén sokat emlegetett Jane Taylortól választott kalap is nagyon jól illett az alkalomhoz.

Katalin hercegné Lajos, Sarolta és György keresztelőjén is Alexander McQueenben jelent meg Forrás: Getty Images
  • A történelmi keresztelőruha

Lajos herceg ruhájáról is érdemes néhány szót ejteni. A királyi családban ez a csipkés ruhácska a hagyományos viselet a keresztelőkön. A 2004-ben, egy szakértői kézműves csapat által készített ruha a viktoriánus korszakból származó történelmi darab másolata. Az eredeti ruhát Viktória királynő rendelte meg lánya számára, így 1841-ben Viktória német császárné volt az első, aki viselte.

Vilmos és Harry herceget még az eredeti ruhában keresztelték Forrás: Northfoto/PA WirePress Association Images

Végül több, mint 60 keresztelőn volt jelen a különleges ruhadarab: a királyi újszülöttek mind ezt viselték, beleértve II. Erzsébetet, a gyermekeit és unokáit. A ceremóniák után forrásvízzel mosták át a ruhát, majd egy sötét szobában tárolták, hogy a lehető legjobb állapotban maradjon. 2004-ben végül elkészült a tökéletes replika, amit elsőként II. Erzsébet legfiatalabb unokája, Jakab severni algróf viselt először, majd György herceg és Sarolta hercegné után legutóbb Lajos herceg.

  • Meghan Markle Ralph Laurenben

Mióta sussexi hercegné lett, Meghan Markle minden egyes ruhaválasztásáról cikkeznek a lapok. Hol fantasztikusnak, hol hibásnak ítélik meg, hol azt írják, hogy túlságosan is belesimult a protokoll előírásaiba, hol pedig azt, hogy megszegte a királyi ház szabályait.

Meghan Markle egy khaki színű Ralph Lauren ruhát választott a keresztelőre Forrás: Getty Images

Meghan valójában szépen lavírozik az előírásoknak és a saját stílusának közös metszetén, néha persze erre vagy arra a határvonalra tévedve. Lajos herceg keresztelőjére egy csodás Ralph Lauren ruhát választott, hozzá pedig egy Stephen Jones kalapot. Tudjuk jól, hogy Meghan kifejezetten kedveli a zöld különböző árnyalatait, ez a khaki is nagyon jól állt neki. Az összképet nézve viszont kissé kilógott a sorból, Harry ugyanis Vilmos herceggel öltözött össze világoskék pöttyös nyakkendőjével.

  • A kismama, Pippa Middleton

Természetesen az első gyermekével várandós Pippa Middleton is jelen volt a keresztelőn. Pippa annyira csodásan festett Katalin és Vilmos esküvőjén, hogy azóta az ő megjelenéseit is kíváncsi tekintetek lesik. Az általa választott Alessandra Rich ruha színe ugyan jobban passzolt a többiekéhez, a szabás azonban nem állt igazán jól neki. Érdemes összehasonlítani Abigail Spencer színésznő ruhájával, aki ugyanazt a fazont viselte, csak éppen más színben Meghan és Harry herceg esküvőjén. Mennyivel jobban állt neki.

Pippa Middleton és Abigail Spencer ugyanabban az Alessandra Rich ruhában Forrás: Getty Images
Sminktermékek, amiket ne felejts otthon, ha nyaralni mészhttp://www.life.hu/trend/20180711-sminktermekek-amiket-vigyel-magaddal-a-nyaralasra.htmlMinden nyaralás a pakolással kezdődik. Egyrész kellemes ráhangolódást nyújt, másrészt azonban tényleg érdemes ráfordítani a kellő időt, hogy alaposan átgondold, mi az, amire igazán szükséged van. A nőknek az alapvető dolgokon és ruhákon kívül még a neszesszer tartalmát is jól meg kell fontolni. Ehhez adunk most ötleteket. Pakolj praktikusan! TrendOrigoEz a trend is visszatért a 90-es évekből! Így hordják a sztárok a biciklis nadrágothttp://www.life.hu/trend/20180709-visszater-a-90es-evek-trendje-a-biciklis-nadrag.htmlA 80-as, 90-es évek rengeteg stílusjegye és ikonikus ruhadarabja, kiegészítője jött vissza a divatba az elmúlt időkben. A chokertől kezdve az övtáskáig, legutóbb pedig a holdjáró Buffalo visszatéréséről számoltunk be. Ezúttal a biciklis nadrág sokkolt minket, amit a sztárok újra divatba hoznának. TrendOrigoHa unod a virágmintákat, jöhetnek a gyümölcsök: bazárhttp://www.life.hu/trend/20180628-ha-unod-a-viragmintakat-johetnek-a-gyumolcsok-bazar.htmlA virágos, printelt ruhák évek óta minden tavaszi-nyári szezonban visszatérnek, de nem ez az egyetlen minta, amivel megélhetjük a vibráló életérzést. Ha valami újdonságot vinnél a ruhatáradba, keresd a gyümölcsöket! TrendOrigo5 kedvenc fesztiválholmink magyar tervezőktőlhttp://www.life.hu/trend/20180626-ot-kedvenc-fesztivalholmink-magyar-tervezoktol.htmlA nyár a szabadság, az örömteli felszabadulás, a gondtalanság időszaka. Egy fesztiválon ez még inkább érvényes. Most megmutatjuk, melyek azok a magyar tervezős ruhák és kiegészítők, amelyek tökéletesen passzolnak ehhez az életérzéshez. TrendOrigoKalapmustra: grandiózus és ízléses darabok a Royal Ascotrólhttp://www.life.hu/trend/20180625-kalapmustra-a-royal-ascotrol.html1711 óta rendezik meg az ascoti derbit, Anglia egyik legizgalmasabb sport- és társadalmi eseményét. A lóversenyfutamok mellett a divat is nagy szerepet kap Ascotban, főleg a kalapok, ami a monarchia hagyományainak és az udvari etikettnek rendkívül fontos része. Mutatjuk az idei Royal Ascot legextrémebb és legszebb kalapcsodáit. TrendOrigoÉkszerek magyar tervezőktől, amelyek garantáltan nyári hangulatba hoznakhttp://www.life.hu/trend/20180618-ekszerek-nyarra-magyar-tervezoktol.htmlEgy ékszer több mint kiegészítő. Aktuális életérzésünk, hangulatunk lenyomata. Sokszor tényleg nem is kell más, csak egy farmer és egy fehér póló, és hozzá egy számodra kedves ékszer, ami feldobja a napodat. Most ilyeneket mutatunk, természetesen magyar tervezőktől. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.