Az európai városok történelmi óváros részei legendásak, sőt, a legtöbb turista hosszú órákat képes bolyongani a kanyargós utcák labirintusában, csak hogy gyönyörködhessenek az évszázados épületek tapintható történelmében. Azonban van, hogy egy sokkal brutálisabb kép fogadja az embereket: a vizuális környezetszennyezés szinte fájdalmasan hasít a szépre és a részletgazdagságra vágyók számára.

A kommunista és a szocialista korszak architektúrájának felkutatása csak igen ritkán szerepel a látogatók „teendő" listáján. Szerencsénkre vannak olyan emberek, akik elindulnak, hogy megörökítsék a letűnő közelmúlt vérző sebeit. A most következő képeket Nate Robert készítette, aki egy hátizsákkal nekivágott a világnak, és 6 éven át meg sem állt. Olyan helyeket és építészeti műveket keresett, amik egyediek és a fotográfia szempontjából kissé elhanyagoltak.

Nate Robert (középen) egy hátizsákkal nekivágott a világnak, és 6 éven át meg sem álltForrás: Instagram/yomadic

Szia, Nate vagyok. 2012. július 30-án magam mögött hagytam a karrieremet, felugrottam egy gépre, és folyamatos barangolásba kezdtem a bolygón.  

A most következő fotók ugyan hivatalosan Zágrábban, Horvátország fővárosában készültek, de a valóságban Nate a II. világháború után, a Száva folyó túlpartjára terjeszkedő városrészben (Novi Zagreb) kutatta fel ezeket az épületeket, még 2013-ban.

Kattints a képre, és nézd végig a galériánkat!

Forrás: Nate Robert