gyerekszoba kisfiú otthon fiú lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan hiszik, hogy a lányos szobákat jóval kreatívabban, ötletesebben és esztétikusabban lehet személyre szabni, mint egy fiúét. Nos, ebben bizony nagyot tévednek. Természetesen nehéz megtalálni azt a határt, amitől igazán fiús, netalán kisférfias lesz egy szoba, de nem lehetetlen.

Kicsi a gyerekszoba?

A kis alapterületű gyerekszobák kihívást jelenthetnek a berendezés tekintetében. Hiszen ez a helyiség egyszerre hálószoba és nappali. Pár egyszerű trükkel azonban sok helyet nyerhetsz. Mutatjuk, miként!

A gyerekszoba a tisztaság, az ártatlanság, az átláthatóság és a totális káoszmentesség fészke. Egy fiú esetében is bátran válassz világos színeket, lehet akár a fehér az alapszín, amelyet megbolondítasz apró kiegészítőkkel, nyitott polcokkal.

Egy fiú esetében is bátran válassz világos színeket, lehet akár a fehér az alapszín Forrás: David Tsay For Emily Henderson Designs

A szoba színtónusánál nem csak a fehérben és a sötétkékben lehet gondolkodni. Egy lágy mintától, a meghökkentő színek világosabb változatától – feltéve, ha a színpárosítás harmonikus – még nem válik a gyerekbirodalom kevésbé fiússá. A narancs, a zöld, a kék és a szürke, a piros és a fehér is tökéletes párosítás.

Egy lágy mintától még nem válik a gyerekbirodalom kevésbé fiússá Forrás: Erin Gates Design

A színekkel egy fiú esetében szeretnek a szülők óvatosabban bánni, pedig ők is épp annyira kedvelik akár a sárgát, akár a pirosat, mint a lányok. Ám, ha ezeket nem szeretnéd viszontlátni, válassz a kék és zöld árnyalatai közül. Remek ötlet, ha a falat fehéren hagyod, csak az ajtót fested le erősebb színnel. Esetükben a natúr, fehér bútorok helyett lehetsz merészebb, válassz például sötét szegélyű famintát. Ezzel karakteresebbé teheted a szobát, de még meghagyod a gyermeki lágyságát.

Remek ötlet, ha a falat fehéren hagyod, csak az ajtót fested le erősebb színnel Forrás: Young House Love

Remek ötlet, ha tipikus, bár a gyerekhez közelálló elemeket helyezel el a szobában. Lehet ez akár valamilyen sporttal kapcsolatos tárgy, poszter, minta, de akár a kalózos életérzést is becsempészheted egy modern és letisztult környezetbe.

Akár a kalózos életérzést is becsempészheted egy modern és letisztult környezetbe Forrás: Veneer Designs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.