2018 leginspirálóbb magyar példaképei: életmódváltók, fitneszmodellek, plus size ideálok

inspiráció példakép életmódváltás plus size fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy visszatekintettünk az idén megjelent cikkeinkre, kirajzolódott, hogy 2018 a rendkívüli történetek éve volt. Most azokat szedtük össze nektek, amelyek számunkra is különösen inspirálóak voltak, és amelyeknek egytől egyig magyar hősei vannak. 
  • Kétgyermekes anyaként lett fitneszmodell

2017 elején gyakorlatilag mozgásképtelen volt, idén viszont dobogóra állt az októberi Fitparádén Sörös Viki. A fitneszmodellként is bizonyító anyuka a második terhessége alatt nagy súlyfelesleget szedett fel, és ennek, illetve a sok hajolgatásnak, emelgetésnek, rossz testtartásnak egy kiszakadt porckorongsérv lett az eredménye. Az operáció után jött egy rehabilitációs időszak, 2017 végére pedig a mindennapos gyógytorna után Viki úgy érezte, komolyabb edzésbe is belekezdhet, végül néhány hónap alatt érte el élete legjobb formáját, és állt dobogóra a Fitparádén hihetetlen elhivatottságának köszönhetően. Olvasd el Vikivel készült interjúnkat!

Sörös Viktória Forrás: Sörös Viki , dunavolgyi.com

  • Duci tinédzserből lett aerobikedző

Tizenkilenc éves korában megismerkedett az első komolyabb barátjával, aki szintén jelentős súlyfelesleggel küzdve kijelentette, hogy ha nem fogy le, akkor dobja őt. Ezzel indult Palkó Noémi életmódváltásának története. Aztán jött a sport, és a sráccal ellentétben az meg is maradt Noémi életének nagy szerelmeként. Habár egyáltalán nem volt könnyű, főleg az életmódváltás kezdeti lépései mögött rengeteg küzdés volt, de amikor már jöttek az eredmények, egyszerűen beindult minden, Noéminek pedig ma már saját életmódváltó programja van.

Palkó Noémi Forrás: Facebook/Palkó Noémi
  • Alkoholizmus és pánikbetegség után váltott életmódot

Gyerekként soha nem volt gondja a súlyával, a tinédzserkorban viszont beütött a krach. Szűcs Sanyi 16 éves korára 93 kiló lett. Többször megpróbált lefogyni kisebb-nagyobb eredménnyel, de végül az egészségtelen életmód kerekedett felül: a hajnalig tartó bulizás, a dohányzás és az alkohol. Sanyinak nagyon mélyre kellett mennie ahhoz, hogy végre talpra tudjon állni. Két durva rosszullét és néhány kivizsgálás után szembesült a ténnyel, hogy pánikbeteg. Hiába félt a helyzettől, a pszichiátria és a nyugtatók világát egyértelműen elutasította, inkább tett még magának egy utolsó fogadalmat, és ezúttal ki is tartott mellette. Ma már elhivatott az egészségtudatos élet és a sport felé, és nemcsak személyi edzőként, de jógaoktatóként is szeretne bizonyítani. Sanyi életmódváltásáról itt olvashatsz bővebben!

Szűcs Sándor Forrás: Szűcs Sándor
  • #mindideálokvagyunk kampány

Erdős Juci plus size fotóst 2017-es aktsorozata kapcsán ismertük meg. A tehetséges művész, aki festőként is bizonyított már, idén #mindideálokvagyunk kampányával keltett feltűnést. A kampány célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a női sokszínűségre és a sokszínűség szépségére. „Mind ideálok vagyunk. Olyan sokfélék a nők, mégis megpróbálnak egy ideálnak, egy sablonnak megfelelően kinézni. Pedig a nők mind egyediek, csak van, aki úgy hiszi, ha hasonlít valakire, akkor lehet csak érdekes: a legtöbben tökéletes Instagram-lányok akarnak lenni, de ez nagyon rossz gondolkodásmód” – vallja Juci, és azt is hozzátette: „Csak mert van rajtad plusz, még szerethető vagy, és attól még érezheted jól magadat a bőrödben.”

Erdős Juci plus size fotós #mindideálokvagyunk kampánya Forrás: Plus Size photography

Nők, akiknek a fitnesz megmentette az életét

Azokat a történeteket is összegyűjtöttük a 2018-as évből, amelyek olyan nőkről szólnak, akik nagyon, de nagyon messziről indultak, valójában az életük volt a tét, és képesek voltak egészségessé válni, és elérni a céljaikat. Íme, a legmotiválóbb történetek a nagyvilágból!

165 kilóról fogyott le, hogy édesanya lehessen: sikerült nekihttp://www.life.hu/ez-zsir/20181130-ashley-lewis-65-kilos-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlMár 165 kiló volt Ashley Lewis, amikor PCOS betegséggel diagnosztizálták. Ekkor nagyon megijedt, hiszen egész életében édesanya akart lenni. Ismerd meg Ashley életmódváltásának történetét! Ez Zsír!OrigoAz 5 legegyszerűbb fogyókúrás tipp: ha ezekkel nem sikerül, akkor semmivelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181128-a-legegyszerubb-fogyokuras-tippek.htmlAz emberek legtöbbször túldimenzionálják a fogyást. Különböző hangzatos diétákkal próbálkoznak, pedig csak néhány, életmódváltásra vezető, egyszerű tippre van szükség, hogy elinduljunk a jó úton. Ez Zsír!Origo5 ok, amiért a savanyú káposzta igazi csodaszerhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181126-savanyu-kaposzta-az-egyik-legfontosabb-teli-vitaminforrasunk.htmlA fehér káposzta fermentált, azaz erjesztett változata a savanyú káposzta, ami rendkívül egészséges, főleg télvíz idején nagy hasznát vehetjük immunerősítő tulajdonságának, de például fogyókúrázóknak is ajánlott. Tudj meg róla mindent! Ez Zsír!OrigoModellek, akik büszkén vállalják striáikat: az ő testük sem tökéleteshttp://www.life.hu/ez-zsir/20181114-modellek-akik-buszken-vallaljak-a-striakat.htmlHa valakikről, hát a modellekről biztosan azt gondoljuk, hogy ők tökéletesek. A közösségi médiának köszönhetően azonban már nemcsak a csillogó, jól megcsinált címlapfotókat látjuk belőlük, hanem a valódi arcukat is. És vannak, akik ezt is bevállalják. Ez Zsír!OrigoRejtett cukorbombák: ezeket az ételeket kerüld elhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181112-rejtett-cukorbombak-ezeket-az-eteleket-keruld-el.htmlSzinte felfoghatatlan, hogy mennyi cukrot viszünk be a szervezetünkbe a tudtunkon kívül. Aki fogyni szeretne, aki már fogyókúrázik, de mégsem ér el komoly sikereket, aki egyébként is édesszájú, vagy aki egész egyszerűen szeretne egészségesen élni, tudnia kell erről. Ez Zsír!Origo5 tipp a lapos hasérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181107-tippek-a-lapos-hasert.htmlHa elégedetlen vagy a súlyoddal, ha csak egy kevés hasi zsír választ el az álomalaktól, akkor is bevetheted ezeket az egyszerű, de sokat érő tippeket. Lapos hasra fel! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.