Ahogy visszatekintettünk az idén megjelent cikkeinkre, kirajzolódott, hogy 2018 a rendkívüli történetek éve volt. Most azokat szedtük össze nektek, amelyek számunkra is különösen inspirálóak voltak, és amelyeknek egytől egyig magyar hősei vannak. 

  • Kétgyermekes anyaként lett fitneszmodell

2017 elején gyakorlatilag mozgásképtelen volt, idén viszont dobogóra állt az októberi Fitparádén Sörös Viki. A fitneszmodellként is bizonyító anyuka a második terhessége alatt nagy súlyfelesleget szedett fel, és ennek, illetve a sok hajolgatásnak, emelgetésnek, rossz testtartásnak egy kiszakadt porckorongsérv lett az eredménye. Az operáció után jött egy rehabilitációs időszak, 2017 végére pedig a mindennapos gyógytorna után Viki úgy érezte, komolyabb edzésbe is belekezdhet, végül néhány hónap alatt érte el élete legjobb formáját, és állt dobogóra a Fitparádén hihetetlen elhivatottságának köszönhetően. Olvasd el Vikivel készült interjúnkat!

Sörös ViktóriaForrás: Sörös Viki , dunavolgyi.com

 

  • Duci tinédzserből lett aerobikedző

Tizenkilenc éves korában megismerkedett az első komolyabb barátjával, aki szintén jelentős súlyfelesleggel küzdve kijelentette, hogy ha nem fogy le, akkor dobja őt. Ezzel indult Palkó Noémi életmódváltásának története. Aztán jött a sport, és a sráccal ellentétben az meg is maradt Noémi életének nagy szerelmeként. Habár egyáltalán nem volt könnyű, főleg az életmódváltás kezdeti lépései mögött rengeteg küzdés volt, de amikor már jöttek az eredmények, egyszerűen beindult minden, Noéminek pedig ma már saját életmódváltó programja van.

Palkó NoémiForrás: Facebook/Palkó Noémi
  • Alkoholizmus és pánikbetegség után váltott életmódot

Gyerekként soha nem volt gondja a súlyával, a tinédzserkorban viszont beütött a krach. Szűcs Sanyi 16 éves korára 93 kiló lett. Többször megpróbált lefogyni kisebb-nagyobb eredménnyel, de végül az egészségtelen életmód kerekedett felül: a hajnalig tartó bulizás, a dohányzás és az alkohol. Sanyinak nagyon mélyre kellett mennie ahhoz, hogy végre talpra tudjon állni. Két durva rosszullét és néhány kivizsgálás után szembesült a ténnyel, hogy pánikbeteg. Hiába félt a helyzettől, a pszichiátria és a nyugtatók világát egyértelműen elutasította, inkább tett még magának egy utolsó fogadalmat, és ezúttal ki is tartott mellette. Ma már elhivatott az egészségtudatos élet és a sport felé, és nemcsak személyi edzőként, de jógaoktatóként is szeretne bizonyítani. Sanyi életmódváltásáról itt olvashatsz bővebben!

Szűcs SándorForrás: Szűcs Sándor
  • #mindideálokvagyunk kampány

Erdős Juci plus size fotóst 2017-es aktsorozata kapcsán ismertük meg. A tehetséges művész, aki festőként is bizonyított már, idén #mindideálokvagyunk kampányával keltett feltűnést. A kampány célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a női sokszínűségre és a sokszínűség szépségére. „Mind ideálok vagyunk. Olyan sokfélék a nők, mégis megpróbálnak egy ideálnak, egy sablonnak megfelelően kinézni. Pedig a nők mind egyediek, csak van, aki úgy hiszi, ha hasonlít valakire, akkor lehet csak érdekes: a legtöbben tökéletes Instagram-lányok akarnak lenni, de ez nagyon rossz gondolkodásmód” – vallja Juci, és azt is hozzátette: „Csak mert van rajtad plusz, még szerethető vagy, és attól még érezheted jól magadat a bőrödben.”

Erdős Juci plus size fotós #mindideálokvagyunk kampányaForrás: Plus Size photography
Nők, akiknek a fitnesz megmentette az életét
Azokat a történeteket is összegyűjtöttük a 2018-as évből, amelyek olyan nőkről szólnak, akik nagyon, de nagyon messziről indultak, valójában az életük volt a tét, és képesek voltak egészségessé válni, és elérni a céljaikat. Íme, a legmotiválóbb történetek a nagyvilágból!