Egy kislány, akinek elváltak a szülei, és most két apukája van

válás mozaikcsalád család anya szülők apa gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor meglátunk egy képet, amin két apuka ölel egy kislányt, elsőre azt hihetnénk, hogy egy homoszexuális pár megható családi fotóalbumába pillanthattunk be. Mi imádjuk az ilyen képeket is, hiszen a meghitt családi egység – a szülők akármilyen neműek legyenek is – gyönyörű. Ám a most következőkben egy teljesen más családmodellről fog szó esni.

Egy válás mindig fájdalmas, és leginkább a közös gyermekre van hatással. A szülők gyakran fújnak egymásra, a negatív viszonyuk pedig „választás" elé állítja a csemetét. Természetesen ritka az, amikor barátként válik szét két ember, de egy utókezelő párterápiával sokat lehetne javítani a kettejük közt lévő kommunikáción, valamint a gyermek nevelését illető kérdések rendezésében.

Előzd meg gyermeked traumatizálását! - Válás

A legtöbb országban, és így hazánkban is a január-február a legforgalmasabb időszak a benyújtott válások számát tekintve. Ez magyarázható azzal, hogy az ünnepi időszakban felgyülemlett stressz, az ilyenkor sokszorozva megélt konfliktusok a párkapcsolatokra igen romboló hatással vannak. Az év kezdete az élet átértékelését is magával hozza, és ilyenkor sokan döbbennek rá, hogy nem boldogok a jelenlegi kapcsolatukban. Olvasd tovább!

Ha a válás hozzávetőleg tudta is mellőzni a kiborulásokat, veszekedéseket, és továbbra is emberként tudnak egymásra tekinteni, ott van még a különment felek új párválasztása. Ez is igen kínos pillanatokat tud okozni, főleg, ha a gyermek elkezdi szeretni a pótapukáját, pótanyukáját. A szülői féltékenység gyakran útjában áll a normálisan működő új, gyakorta mozaikcsaládoknak.

Válás után új család – A kulcs a szeretet

Dylan Lenox a Facebookon mutatta meg, mások számára talán furcsa családi képeit, és mellé fűzött némi magyarázatot is. Mint írja, Daviddel nem alkotnak egy párt, de együtt nevelnek egy kis hercegnőt. Magát csak bónuszapának nevezi, aki imádja jegyese, Sarah előző házasságából született lányát, Willow-t, valamint rendkívül jó kapcsolatot ápol a biológiai apával is.

Willow a két apukájával, bal oldalon a mostoha apuka, jobb oldalon a biológiai apuka Forrás: Instagram/Willie + Rose Photography

A vér szerinti apa számára természetesen nem volt könnyű megszokni az új helyzetet: van egy férfi a lánya életében, akivel együtt él, és szintén apunak szólít. Idővel azonban megismerte Dylant, és látta, hogy miként viselkedik a lányával, ez pedig megnyugtatta, és engedte, hogy nyisson felé, aminek a vége barátság lett.

Dylannek az előző kapcsolatából is van egy fia, Sarah-val pedig lett egy közös kislányuk is Forrás: Facebook/Willie + Rose Photography

Egyébként Dylannek is van az előző kapcsolatából gyermeke, egy fia, Sarah-val pedig lett egy közös kislányuk is.

Az 5 éves Willow igazán szerencsés kislány, hiszen egy csonka és haraggal teli család helyett kapott egy nagyobb, szeretettel telit. Két apukája nem rivalizál egymással, csupán próbálják őt a lehető legjobban nevelni és szeretetükkel elhalmozni, édesanyja pedig emiatt kiegyensúlyozott és boldog. Fantasztikus történet, amely minden elvált pár elé követendő példát állít.

Sarah családja minden elvált pár elé követendő példát állít Forrás: Instagram/Willie + Rose Photography

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.