Egy nagyon könnyen elkészíthető, életérzésben kifejezetten a fánkra hajazó nassolnivaló receptjét hoztuk el nektek. Ajánljuk azoknak, akik egészséges, szénhidrátszegény édességet keresnek, illetve olyan gyerekeknek, akik nem esznek elég gyümölcsöt. 

Hozzávalók:  

  • 2 nagyobb alma
  • 250 g sajtkrém
  • étcsokoládé
  • méz
  • mogyoróvaj
  • kókuszreszelék
  • csokireszelék
AlmafánkForrás: John Komar/delish.com

Elkészítése:

Az almákat vágd nagyjából egycentis szeletekre, a közepét megfelelő eszközzel vágd ki. A sajtkrémet oszd két vagy három részre attól függően, hogy hányféle krémet szeretnél készíteni.

Nekünk nagyon bevált az étcsokoládés, amihez fél tábla csokit olvasztottunk fel, és adtunk a sajtkrémhez. Ha bekented vele körbe az almaszeleteket, mehet rá egy kevés kókuszreszelék is.

A másik adag sajtkrémhez adj néhány kanál mogyoróvajat. Fontos, hogy mogyoróvajból mindig olyat vásárolj, ami hozzáadott sótól, cukortól és olajtól is mentes. A mogyoróvajas, sajtkrémes almákra mehet egy kis csokireszelék, amiből nem is kell boltit venni, a maradék étcsokoládét ti magatok is lereszelhetitek.

A harmadik adag sajtkrémhez tehetsz egy kevés mézet, és ha gyerekeknek készíted, egy csepp piros ételszínezék is mehet bele. Az almára kenve pedig erre is mehet az étcsokiforgács vagy akár színes csokireszelékkel is díszítheted.