Minden anya igyekszik a gyermeke elé egészséges ételeket tenni, amiket a kisebbek legtöbbször azzal a lendülettel el is tolnak maguk elől. Mit tehetsz ilyenkor? Kövesd például Laleh Mohmedi stratégiáját, persze csak ha van elég időd és kézügyességed.

Forrás: Shutterstock
Az egészséges táplálkozás alapjait gyermekkorban kell letenni

Mi felnőttek tudjuk, hogy miért fontos és miként lehet egészségesen táplálkozni, valamint miért elengedhetetlen a szervezetünk optimális működéséhez a rendszeres testmozgás. Egy gyermek számára azonban ez sokkal nehezebben értelmezhető, hiszen az egészség fogalma túl tág, főként a kisebbeknek. Ebben segít ez a 10 szabály.

A 35 éves édesanyának van egy hatéves kisfia, Jacob, és egy 19 hónapos lánya, Charlie. A mesefigurás ételköltemények ötletét egy négy évvel ezelőtti palacsintázás adta. Laleh a fiának oroszlánt formázott a finomságból, Jacobnak pedig annyira tetszett, hogy megkérdezte, milyen mesehőst tud még anyukája készíteni neki. Laleh elkezdte hát gyártani a remekebbnél remekebb alkotásokat, és észrevette, hogy a fia így még az addig „utálatos" zöldségeket és más ételeket is megeszi. 

Kerüljük a finomított cukrot és a tartósítószereket, ugyanakkor előnyben részesítjük a friss és egészséges ételeket  – nyilatkozta Laleh.

A kreatív édesanyának már saját YouTube-csatornája és Instagram-fiókja is van, így ezek segítségével te is elkészítheted gyermeked kedvenc mesehősét egészséges ételekből.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: Instagram/jacobs_food_diaries