Jennifer Aniston és Whoopi Goldberg otthonát is magyar műtárgyak díszítik

Forrás: AFP/2019 Getty Images/David Livingston -
antikvitás Whoopi Goldberg műtárgy képzőművészet bútor Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egymásnak adják a kilincset a világsztárok Budapesten, azt azonban csak kevesen tudják, hogy nem csak élményeket visznek magukkal haza. Sokan ugyanis képzőművészeti alkotásokat, műtárgyakat is vásárolnak. 

Mi a közös Whoopi Goldbergben, Jennifer Anistonban és David Thewlisben? Nem csak a színészet, hiszen mindhármuk otthonát magyar műtárgyak díszítik. Erről a Borsnak meséltek az Ernst Galéria tulajdonosai, Ernst Wastl és Eleni Korani.

Egyik vásárlójuk Whoopi Goldberg volt. „Elképesztő érzékkel választott magának 20–25 darabot, többek között Gorka Géza-kerámiákat, festményeket és egy biedermeier fotelpárt is. Amikor ellátogatott a galériába, vicces helyzetbe kerültünk, ugyanis kártyával akart fizetni, de akkoriban egy bizonyos összeg felett fel kellett hívni a bankot, hogy igazolja a vevőt. Mondtam, hogy Whoopi Goldberg az. Erre a banki asszisztens megkért, hogy kérjem el az útlevelét, és győződjek meg róla, hogy biztos Whoopi Goldberg áll velem szemben” – mesélte a lapnak Eleni.

Jennifer Aniston magyar művész székén ücsörög Forrás: AFP/2019 Getty Images/David Livingston

Jennifer Aniston egy New Yorkban található galériában vásárolt magának egy Kozma Lajos-széket, melyet Eleni férje restaurált. „Az egyik leghíresebb New York-i galériába került tőlünk, ahonnan egyszer csak kaptunk egy telefont, hogy a színésznő személyesen vásárolta meg a darabot” – idézte fel az emlékeket a tulajdonos.

A Harry Potter-filmek Lupin professzora, David Thewlis két hónapot töltött hazánkban, amikor párja, Anna Friel a Báthory Erzsébet életéről szóló filmet forgatta. „David egy Gábor Móricz-virágcsendéletet, illetve Kiss Ferenc-ötvösmunkát vett a kedvesének” – árulta el Eleni. Hozzátette: a színész azt szerette, ha nem bánnak vele sztárként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.