Egymásnak adják a kilincset a világsztárok Budapesten, azt azonban csak kevesen tudják, hogy nem csak élményeket visznek magukkal haza. Sokan ugyanis képzőművészeti alkotásokat, műtárgyakat is vásárolnak. 

Mi a közös Whoopi Goldbergben, Jennifer Anistonban és David Thewlisben? Nem csak a színészet, hiszen mindhármuk otthonát magyar műtárgyak díszítik. Erről a Borsnak meséltek az Ernst Galéria tulajdonosai, Ernst Wastl és Eleni Korani. 

Egyik vásárlójuk Whoopi Goldberg volt. „Elképesztő érzékkel választott magának 20–25 darabot, többek között Gorka Géza-kerámiákat, festményeket és egy biedermeier fotelpárt is. Amikor ellátogatott a galériába, vicces helyzetbe kerültünk, ugyanis kártyával akart fizetni, de akkoriban egy bizonyos összeg felett fel kellett hívni a bankot, hogy igazolja a vevőt. Mondtam, hogy Whoopi Goldberg az. Erre a banki asszisztens megkért, hogy kérjem el az útlevelét, és győződjek meg róla, hogy biztos Whoopi Goldberg áll velem szemben” – mesélte a lapnak Eleni. 

Jennifer Aniston magyar művész székén ücsörögForrás: AFP/2019 Getty Images/David Livingston

Jennifer Aniston egy New Yorkban található galériában vásárolt magának egy Kozma Lajos-széket, melyet Eleni férje restaurált. „Az egyik leghíresebb New York-i galériába került tőlünk, ahonnan egyszer csak kaptunk egy telefont, hogy a színésznő személyesen vásárolta meg a darabot” – idézte fel az emlékeket a tulajdonos. 

A Harry Potter-filmek Lupin professzora, David Thewlis két hónapot töltött hazánkban, amikor párja, Anna Friel a Báthory Erzsébet életéről szóló filmet forgatta. „David egy Gábor Móricz-virágcsendéletet, illetve Kiss Ferenc-ötvösmunkát vett a kedvesének” – árulta el Eleni. Hozzátette: a színész azt szerette, ha nem bánnak vele sztárként.