4+1 őrült film teória, ami után másképp fogsz tekinteni ezekre az alkotásokra

Forrás: AFP -
Titanic holdraszállás film teória Némó nyomában Ragyogás Charlie és a csokigyár Grease Leonardo DiCaprio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A teóriák és a legendák több száz éve foglalkoztatják az embereket. Sokak szerint felesleges a találgatás, ám akadnak olyanok, akik egyszerűen imádják, ha a kelleténél többet láthatnak a dolgokba. A filmes világot sem kerülték el az összesküvés-elméletek, íme néhány észbontó elképzelés! 

1. Jack Dawson időutazó

Forrás: AFP

Rendkívül népszerű filmes összeesküvés-elméletek közé tartozik, hogy a Leonardo Dicaprio által játszott karakter, Jack Dawson időutazó. Az elmélet hívői szerint Jack a jövőből tért vissza a Titanic fedélzetére csak azért, hogy megmentse Rose életét. Ezt számos bizonyíték igazolja. A legegyértelműbb jelek: a szépfiú megemlíti a Wissota tavat illetve egy Santa Monica Pierre nevű hullámvasutat, ezek azonban nem léteztek 1912-ben. Ha ez azonban kevés lenne számodra, nézd csak meg Jack frizuráját illetve hátizsákját, amik szintén nem voltak ebben az időszakban divatosak. Leginkább a 30-as évektől láthatunk hasonló stílust. Ezért az is megeshet, hogy ez a filmkészítők tájékozatlansága miatt fordult elő.

2. Sandy meghalt a film elején

A Grease kezdő jelenetében láthatjuk, hogy Sandy és Danny a parton találkoznak, a lezárásban pedig azt, ahogy felszállnak az autóval a felhők közé. Ami a sötét elmélet szerint a fiatal lány mennybe menetelét szimbolizálja. A feltételezések úgy tartják, az egész film a haldokló Sandy képzelgése, saját vágyainak lepergése a szeme előtt. A musicalben a Summer Nights című dalban hallható néhány utalás: "I saved her life, she nearly drowned", ami annyit tesz, hogy megmentettem az életét, majdnem megfulladt", ám sajnos mégsem sikerült megmentenie.


3. Willy Wonka egy őrült sorozatgyilkos

Forrás: Collection Christophel via AFP/WARNER BROS./Warner Bros.

Valószínűleg nem te vagy az egyetlen, akinek kissé gyanús a cukormázzal borított történet. Willy Wonka a magányos csokigyár tulajdonos, aki zavart viselkedésével kiérdemelte, hogy helyet kapjon az őrületes filmteóriák listáján. Sok ember úgy véli, hogy Wonka egy megfontolt gyilkos, aki egy ügyes csellel csalogatta az ártatlan, édességimádó gyerekeket gyárába. Egyesével eltervezte, hogy miképp gyilkolja meg a kölyköket a film során. Erre két magyarázat is szolgál: a férfi magatartása teljesen rideg, amikor különféle szörnyűségek történnek. A másik ok pedig az, hogy vajon az umpalumpáknak miért van előre megkoreografált táncuk zenével, minden alkalommal, amikor a gyerekek szembe néznek a végzetükkel?!

4. Ragyogás – a film, ami szerint a holdraszállás kitaláció

Forrás: Getty Images

Biztosan te is találkoztál már olyan emberrel, aki kételkedik a holdraszállás megtörténésében. Sokan állítják, hogy az egész egy stúdióban megrendezett kisfilm, melynek alkotója nem más, mint Stanley Kubrick, aki nevéhez a kasszasikerű Ragyogás című film köthető. Mik a bizonyítékok? A horrorfilmben megváltoztatták a szobaszámot 237-re, amely Stephen King regényében 217 volt. Mind ezt miért tehették? A válasz egyszerű! A Föld és a Hold közötti távolság 237 ezer mérföld. A filmben szereplő kegyetlenül lemészárolt ikrek sem szerepeltek a könyvben, csupán a mozivásznon láthatjuk őket, ami nem véletlen. A NASA-nak ugyanis volt egy Gemini azaz ikrek nevezetű programja. A legegyértelműbb utalás pedig a kisfiú, Danny pulcsiján látható rakéta, melyet Apollo 11-nek feliratoztak.

4+1. Némó nem létezik

Forrás: Youtube

A történet elején szemtanúi lehetünk, ahogy Pizsi családját támadás éri, s csak egyetlen fia éli túl. A teória szerint ez azonban csak a bóhochal apuka képzelgése: ugyanis Némó nem létezik valójában. Pizsi így próbálja feldolgozni azt, ami a családja elvesztésével járt. A filmben található egy allegória, miszerint az apa útja letükrözi a gyász öt fázisának megélését. Ha ez viszont nem lenne elég, a Némó szó latinul senkit jelent.

Ha érdekel még néhány ehhez hasonló történet, olvasd el korábbi cikkünkben a Disney bizarr feltételezéseit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.